Haberler

"Oku, Düşün, Paylaş Türkiye" Projesi İlk Mezunlarını Verdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürlüğü ve Hayal Ortakları Derneği Arasında İmzalanan "Oku, Düşün, Paylaş Türkiye" Protokolü Doğrultusunda, İlk Kez Adana'da Uygulanan Proje Kapsamında 10 Okuldan 806 Öğrenci Mezun Oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürlüğü ve Hayal Ortakları Derneği arasında imzalanan "Oku, Düşün, Paylaş Türkiye" protokolü doğrultusunda, ilk kez Adana'da uygulanan proje kapsamında 10 okuldan 806 öğrenci mezun oldu.

Adana'da Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen diploma töreninde MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü yetkilisi Sibel Yalçın, yaptığı konuşmada, 10 Ocak 2008 tarihinde başlayan projenin ilk kez Adana'da uygulandığını ve ilk mezunlarını verdiğini söyledi. Yalçın Türkiye genelinde 46 bölge oluşturulduğunu ve projenin diğer illere de yayılmaya başladığını, proje kapsamında Türkiye'deki çocukların çok iyi bir lider olarak yetişeceklerini ifade etti.

Hayal Ortakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman ise, daha iyi bir Türkiye için okuyan, özgür düşünen, sosyal sorumlu liderler yetiştirmek hedefiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 Ocak 2008 tarihinde müfredata giren "Oku, Düşün, Paylaş Türkiye" Projesi'yle büyük bir gururu yaşadıklarını kaydetti. Projenin Türkiye ve dünya için bir ilk olduğunu belirten Yaman, daha iyi bir gelecek için okuyan, özgür düşünen ve paylaşan liderler yetiştirmek hedefiyle başlattıkları projenin, 10 Ocak 2008 tarihinde imzalanan "Oku, Düşün, Paylaş" protokolü doğrultusunda, Hayal Ortaklığı Derneği tarafından 6 bin üniversite öğrencisi arasından seçilen gönüllülerin, 3 yıl boyunca MEB tarafından belirlenen okullarda yoğun bir eğitimden geçirildiğini vurguladı. ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent gibi seçkin üniversitelerden mezun olan ve pek çok firmadan iş teklifi alan parlak gençlerin, kariyerlerinin başlangıcında, sıra dışı bir tecrübe yaşamayı tercih ettiklerine dikkat çeken Yaman, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin farklı yerlerinde geleceğin etik ve yaratıcı liderlerini yetiştirmek için gönüllü olarak çalıştılar. Dünyada ilk kez gerçekleşen bu projeyle Anadolu'dan yurtdışına gerçekleşen beyin göçü, tam tersine Anadolu için beyin gücüne dönüşüyor." Projenin ilk ayağının Adana'da başladığını vurgulayan Yaman, Adana'da; Yunus Emre İlköğretim Okulu, Manas İlköğretim Okulu, Semiha Yücel Akdeğirmen İlköğretim Okulu, Güzel Yalı İlköğretim Okulu, Tevfik Aysel Canbolat Yatılı İl Bölge Okulu, 80. Yıl İlköğretim Okulu, Cebesoy İlköğretim Okulu, Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu, Sarıçam İlköğretim Okulu ve Yavuzlar İlköğretim Okulu'nda uygulandığını ve 10 okulda Frito Lay'in katkılarıyla "Oku, Düşün, Paylaş Türkiye" Projesi kapsamında başarılı olan 806 öğrencinin mezun olduğunu kaydetti.

11 Şubat'ta başlayan, Denizli, Kırşehir, Bolu, Eskişehir ve Kastamonu illerini de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılarak tüm Türkiye'de hayata geçirilecek projenin, 2010 yılında uluslararası platforma taşınması, farklı ülkelerde uygulanması planladıklarının altını çizen Yaman, "Eğitimde başarı gösteren 12 öğrencimiz, Hayal Ortakları Derneği'nin 'Yıldızlar Koruma Altında' projesi çerçevesinde Eylül ayında İstanbul'da düzenlenecek 'Yıldızlar Liderlik Kampı'nda eğitim görecek. Liderlik Kampını başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz karşılıksız eğitim bursunun yanı sıra Hayal Ortakları Derneğinin Yıldız Koçluğu programına da katılmaya hak kazanacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat öğrencilere diplomalarını verdi. Törene Adana Valisi İlhan Atış da katıldı.

(FK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title