Haberler

''Öğretmenler Ülkelerin Mimarlarıdır''

Güncelleme:

Necati Binici, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve bu işi yapacak kişilerin işlerine gönül vermeleri gerekmektedir. ''

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; 'Öğretmenlerin, ülkenin, yeni nesillerin yetişmesinde en büyük aktörler olduğunu' söyledi.

Öğretmenin toplum içindeki yeri ve değerinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirten Genel Sekreter Necati Binici, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve bu işi yapacak kişilerin işlerine gönül vermeleri gerekmektedir. Çünkü ülkelerin geleceğini belirleyen kişiler öğretmenler tarafından yetiştirilmektedir" dedi.

Ulu Önder Atatürk'ün "Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" ve "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Vecizesini hatırlatan Binici, İlk Öğretmen Atatürk, öğretmenliğin önemini bu sözlerle vurgulamıştır diye ifade etti.

Necati Binici, "Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler. Öğretmen toplumda her türlü tutum, davranış ve görünüşüyle örnek insandır. Çevresine ve insan haklarına saygılıdır. Sevgi doludur. Ülkenin şekillenmesinde önemli rol oynar.

Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz onların eseriyiz. Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Necati Binici Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title