Haberler

Nişanlısından Böbrek Nakledilen Esin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Balıkesir'de böbrek yetmezliği nedeniyle nişanlısından böbrek nakli yapılan ve ameliyat sonrası hayatını kaybeden Esin Kıran, Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Balıkesir'de böbrek yetmezliği nedeniyle nişanlısından böbrek nakli yapılan ve ameliyat sonrası hayatını kaybeden Esin Kıran, Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı. Tabutunun üzerine duvak örtülen genç kız, sevenlerini gözyaşlarına boğdu.

Balıkesir'de trafo üretimi yapan BEST A.Ş.'de çalışan Esin Kıran ile Enes Kurt, iki yıllık birlikteliklerinin ardından nişanlandı. Bağışıklık sistemi bozukluğu MPGN hastası olan Kıran, 2001 yılında hastalığa bağlı olarak böbrek yetmezliğine girince annesi Kadriye Keskinoğlu'nun bağışladığı böbrek nakledildi. Esin Kıran, bir süre önce yeniden böbrek yetmezliği ile mücadele etmeye başladı. Esin Kıran'a bu kez böbrek vermek için nişanlısı gönüllü oldu. Dün sabah Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla Enes Kurt'un böbreği, nişanlısı Esin Kıran'a nakledildi. Gece saatlerinde solunum sıkıntısı nedeniyle durumu ağırlaşan genç kız,, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

1 AY ÖNCE BABASINI KAYBETTİ

Kıran'ın cenazesi bugün Balıkesir'e getirildi. Zahire Pazarı Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı ile Esin Kıran'ın cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Çabuk, Mesut Eray, Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu ve genç kızın yakınları katıldı. Duvağı ile gelen genç kızın cenazesini gören arkadaşları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Esin Kıran'ın dayısı Turgay Keskinoğlu çok üzgün olduklarını ifade ederken, anne Kadriye Kıran ise üzüntüsü nedeniyle cenazeye katılamadı. Kıran'ın yakınları Esin Kıran'ın bir buçuk ay önce babası Arif Kıran'dan böbrek almak için harekete geçtiğini ancak Arif Kıran'ın da kalp krizinden hayatını kaybettiğini belirtti.

Esin Kıran'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Çınarlıdere Mezarlığı'na defnedildi. Öte yandan, nişanlısına böbreğini veren Enes Kurt'un yoğun bakımdan çıktığı ve sakinleştirici iğneler yapıldığı bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Keskinoğlu Enes Kurt Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title