Haberler

Nihat Doğan, Kendisini Ahmet Kaya ile Savundu

Güncelleme:

Özgecan Aslan için attığı tweet nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Nihat Doğan savcılığa verdiği ifadede, kendisini Ahmet Kaya ile savundu.

Özgecan Aslan için attığı tweet nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Nihat Doğan savcılığa verdiği ifadede, "Zamanında Ahmet Kaya'da benim gibi linç kampanyasına maruz kalmıştı. Ahmet Kaya'ya yaptıklarını bana da yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Mersin Tarsus'ta katledildikten sonra cesedi yakılan Özgecan Aslan'ın ardından "Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde tweet atan Nihat Doğan hakkında savcılığa çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurularını değerlendiren Basın Bürosu savcılarında Umut Tepe'ye Doğan hakkında soruşturma başlatmıştı. Özgecan Aslan'ın ölümünün ardından attığı tweet nedeniyle tepkileri üzerine toplayan ünlü şarkıcı Nihat Doğan, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

"HAKKIMDA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI"

Kendisi hakkında basında ve kamuoyunda bir linç kampanyası başlatıldığını iddia eden Doğan, "Özgecan Aslan isimli bir vatandaşımızın öldürülmesine üzüldüm ve buna ilişkin başsağlığı mahiyetinde birçok tweet attım. Benim Nihat DOĞAN_nd isimli Twitter hesabım bulunmaktadır ve yaklaşık 500 bin takipçim var" dedi.

"Özgecan Aslan isimli vatandaşımızın hunharca erkekler tarafından öldürülmesi beni çok etkiledi" diyen Doğan, ifadesinde buna ilişkin başsağlığı niyetinde tweetler attığını öne sürdü.

"SURVİVOR'E GİTMEK İÇİN EŞYALARIMI TOPLUYORDUM"

Özgecan Aslan'ın öldüğü gün attığı tweetleri hatırlatan Doğan, "Özgecan Aslan isimli vatandaşımızın hunharca erkekler tarafından öldürülmesi beni çok etkiledi. Tepkilerimi bu şekilde dile getirmeye çalıştım. Ertesi gün Acun Ilıcalı'nın davetiyle Survivor yarışmasına gidecektim. Eşyalarımı hazırlıyordum. Daha önceden kendisini televizyondan tanıdığım Ahu Sungur isimli oyuncu bana 22.30 sıralarında 'Mini eteği ahlaksızlık olarak görüyorsan Survivor'da bikinili insanların arasında yarışmayacaksın o zaman' şeklinde tweet gönderdi. Ben bu tweeti görünce 23.32'de sadece bu bayanı kast ederek 'Siz de mini eteği giyip soyunun, laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın' tweetini gönderdim" diye konuştu.

"BU MESAJI BENİ ELEŞTİREN AHU SUNGUR'A GÖNDERDİM"

Bu tweetin genele atılan bir tweet olmadığını savunan Doğan, "Kesinlikle benim belli bir kesimi hedef gösterme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama ve benzeri herhangi bir suç kastıyla hareket etmedim. Benim rejimle ilgili herhangi bir sorunum yoktur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyarım. Her türlü platformda ülkenin bölünmez bütünlüğünü, laik, hukuk ve demokrat yapısını savunan bir kişiyim. Herkes de bunu bilir. Bu mesajı beni eleştiren Ahu Sungur'a gönderdim" ifadelerini kullandı.

"AHMET KAYA'YA YAPTIKLARINI BANA DA YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Tweet olayının ardından maddi ve manevi zarar uğradığını belirten Doğan,"Attığım tweetlerden anlaşılacağı üzere Özgecan Aslan cinayeti beni oldukça üzdü. Özgecan cinayetini işleyenlerin idam edilmesi için tag dahi açtım. Zamanında Ahmet Kaya'da benim gibi linç kampanyasına maruz kalmıştı. Aynı zihniyetteki insanlar Ahmet Kaya'ya yaptıklarını bana da yapmaya çalışıyorlar. Suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

"TWEET'TE DEĞİŞİKLİK YAPILDI"

Nihat Doğan savcılığa verdiği ifadenin ardından adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Attığı tweette değişiklik yapıldığını iddia eden Nihat Doğan, "Verdiğimiz ifade ortada. Mevzu bahis tweetin Özgecan kardeşimizle alakası olmadığını dile getirdik. Özgecan kardeşimizin acısını paylaştığımız tweetlerde var. Onları sunduk savcıya. Mevcut atılan tweetin Özgecan ile ilgisi yok. 2 kişi arasında geçen tweeti attığım kişin profil adresini mentionlayıp genele atılmış gibi bir algıyla büyük bir linç kampanyası vardır ortada. Tweette değişiklik yapılmış. Mini eteğin Özgecan'la ne alakası var. Bu karda kışta hepiniz paltoyla geziyorsunuz. Orada Özgecan'dan bağımsız bir konu var" dedi.

Tweetin Özgecan'la ilgisi olmadığını söyleyen Doğan, "O kişinin menfaati için söylemişim. Mini etekle sokağa çıkarsan kaza tecavüz ediyorlar, köpeğe tecavüz ediyorlar. 'Bu kadar sapığın olduğu yerde biri de seni taciz eder' demişim. Buradan da linç ediliyoruz. Bunu söylemek linç edilecekse, linç kampanyası için araç olarak kullanılacaksa öncelikle anaları, babaları linç edin. O kişiden şikayetçi olacağım. Bununla ilgili algı yaratan gazeteci televizyoncu her kim varsa hepsinden şikayetçi olacağım. Türkiye eski Türkiye değil. Eski Türkiye'nin kodlarıyla bu günkü Türkiye'yi okumaya çalışanlar büyük bir gaflet ve delalet içindedirler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nihat Doğan Ahu Sungur Ahmet Kaya Mersin Magazin Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

500

Yorumlar (231)

biji ahmetMobil-ANDROID:

ulan Nihat sen ahmet kayaya kurban olasın.sen kendini ahmet kaya ile bir mi tutuyorsun? ahmet kaya ya allah rahmet eylesin.lütfen birer fatiha ruhuna.

18
31
yanıtYanıtla
Geverli:

yav onu bırakında videoda NEWROZE NEWROZE sesleri gelıyor ha :D heryeri işgal etmişiz yav :DD her bıji

45
2
yanıtYanıtla
**sarıkız@mobilWeb@haberler.com:

HERGÜN KADIN CÍNAYETI VAR YAKIP KESIP TECAVÜZ EDEN BU KADAR KONUŞULMUYOR NİHATIN PEŞİNE DÜŞÜYORLAR YETER BE HERKES İŞİNE BAKSIN NE ÕZGECANMIŞ TAMAM BIZDE ÜZÜLDÜK YAPACAK BİŞEY YOK

32
7
yanıtYanıtla
insanMobil-ANDROID:

ahmet kaya tanidigim en yürekli kürt adam biz türk kürt biriz müslümaniz kardesiz.... önemli olan insanlik...

35
2
yanıtYanıtla
KaharamanlarMobil-IOS:

Nıhat dogan ben bır kürt'üm kendını Ahmet kayayla kıyaslaman cok yanlıs. Sen bır yalakasın dengesızsın onursuzsun . Ahmet kaya bır özgürlük savascısıydı delıkanlıydı . Sen ıse medyanın maymunu olmus bır onursuzsun . Bır o tarafa bır bu tarafa . Belkı söhret oldun ama adam olmadın onursuz yalaka senı. Bır ınsan şan şöhret icin onurunu satmaz . Sımdı yakında demokrat naralarıyla ortaya cıkacaksın kesın. Ama onursuzlugunu kurtaranayacaksın AKP yalakacısı mıkrop

15
19
yanıtYanıtla
Barbar ülkücülermobilWeb@haberler.com:

Lan Tırşık sen ve butun ülkücü tirkolar AHMET KAYANİN bastığı yerde ki toza kurban olun..

22
10
yanıtYanıtla
AbuzerMobil-IOS:

Pirana sürüsü gibi bir anda saldirip parcaladiniz adami. Mahalle baskisi denir buna zamaninda M.Ali erbil ede yaptiniz aynisini. Klasik chp anlayisi ya bizdensindir yada sifirsin. Kendileri alalade küfür eder fikir özgürlügü olur, bibaskasi normal elestiri yapsa linc ederler.

28
3
yanıtYanıtla
müjde:

Istanbul belki dar geliyor''''''! ya gidip muş''da huzurlu yaşasa belki iyi olur, tabe''ki kendi Tercihidir müjde.

28
1
yanıtYanıtla
SertaçMobil-IOS:

Adam değilsin nihat doğan bari ahmet kayayı katma işin içine

26
3
yanıtYanıtla
ee:

Nihat Senden İğreniyoruz

17
11
yanıtYanıtla
Tüm 231 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title