Haberler

Öfkeli koca, nafaka dekontuna yazdığı not yüzünden tazminata mahkum edildi

Güncelleme:

Boşandığı karısına her ay ödediği nafaka dekontlarına "haram olsun", "helal etmediğim nafaka" gibi ifadeler yazan Barış A. mahkeme tarafından para cezasına çarptırıldı. Barış A. nafakayı helal etmemesinin tanrısal ceza dileme anlamına geldiğini öne sürse de mahkeme eski eşinin huzurunu bozduğu gerekçesiyle 15 bin TL manevi tazminat cezasına hükmetti.

İstanbul'da 2011'de ikisi de öğretmen olan Nihal B. ve Barış A. evlendi. Çiftin çocukları olmadı. 7 yıl sonra genç kadın, aldatma, darp, psikolojik şiddet, malvarlığını gizleme ve ailesinin üzerine geçirme gibi gerekçeleriyle eşinden boşandı.

"HARAM OLSUN"

İddiaya göre Nihal B. tazminat talebinden vazgeçti, eski koca ise nafaka ödemeyi kabul etti. Ancak her ay 7 bin lira gönderen Barış A., dekontların açıklama kısmına "Helal etmediğim nafaka", "Haram olsun" gibi ifadeler yazdı.

Nafaka dekontuna 'haram olsun' yazan adama tazminat cezası

DEKONT YOLUYLA HAKARET ETTİĞİNİ SAVUNDU

Akşam gazetesinden Neslihan Keskin'in haberine göre; Söz konusu mesajların psikolojisini bozduğunu öne süren Nihal B., eski kocasına 250 bin liralık tazminat davası açtı. Nihal B., dilekçesinde eski eşi nedeniyle annelik hayalinden vazgeçtiğini, boşanırken sahip olduğu malvarlığının çoğunu karşı tarafa bıraktığını, buna rağmen gelirinin küçük bir kısmı sayılacak miktarda nafaka ödeyen Barış A.'nın kendisine dekont yoluyla hakaret ettiğini savundu.

HELAL ETMEMESİNİN TANRISAL CEZA DİLEME ANLAMINA GELDİĞİNİ ÖNE SÜRMÜŞTÜ

Barış A. ise, nafakayı helal etmemesinin tanrısal ceza dileme anlamına geldiğini öne sürdü. Nihal B.'yi haklı bulan mahkeme, eski eşinin huzurunu bozan Barış A.'nın 15 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nafaka Davası Haberler

500

Yorumlar (13)

Fenerli :

Çocukları yok ikiside öğretmen ama erkek nafaka veriyor.Erkeğin borcu ise kendisinin değil kadının resmi evlenmesi yada ölmesi yada Erkeğin kendisinin ölmesi gerekiyor. Bu ülkede nafaka saçmalığı böyle bitiyor. Erkek ödeyemesse kapalı ceza evine atılıyor.

163
6
yanıtYanıtla
Veli SANLI :

Kadın cinayetlerinin bir sebebi de yılgınlı kbıkkınlık gelen nakafaa belasıdır. İstatistiklerde cinayet nedenlerini açıklamıyorlar.

yanıt23
yanıt0
özgür:

şahsen ben beni aldatan kişinin 5 kuruşunu istemem. bu ülkede kadın olacaksın. şimdi bu hanım hiç evlenemzse hep bu parayı alacak. ustune ogretmenlık maası. bırde babası ölurse babasının emeklı maası kadın oldugu ıcın buna kalacak. bu ülkede kadın olmak ayrıcalık.

134
4
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

İnsanlar evlenmeye korkuyor. Kadın istediği zaman boşayıp adamı ömür boyu haraca bağlıyor...

94
2
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

Nafakayı ödememenin tek yolu, her gün haberlerde gördüğümüz yöntem

64
24
yanıtYanıtla
Veli SANLI :

Bu ülkede evlenilmeyeceğini anladım. Evlilik uçuruma gitmektir. Açık net başına bela almaktır. Kimse melek değil.

52
8
yanıtYanıtla
Yasin Bozkurt:

Adalete bak erkek düşmanı adalet mi olur kadın öldürülüyor tabi öldürülür böyle adalet olmaz sa.

47
12
yanıtYanıtla
funy Cup:

Evlilik akıl işi değil.

46
6
yanıtYanıtla
By rabsin:

İkisi de memur? Çocuk yok ? Bu neyin nafakası ? Hayır bu öğretmen kaç para maaş alıyormuş ki 7000 TL nafaka ödüyor.. Nafaka mevzusu çok derin ve acilen düzenlenmesi gerekiyor..

28
3
yanıtYanıtla
selçuk durmaz:

mahkemeden çıkan karar,huzurunu bozuyormuş kadının( haram olsun), acaba hak etmediği parayı aldığı zamanda vicdanen huzuru bozuluyormuymuş sormak lazım..

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title