Haberler

Muş'ta Okul Müdürleri Toplantısı

Muş'ta, İl Milli Eğitim Müdürülüğü bünyesinde toplanan okul müdürleri 2016-2017 eğitim-öğretim yılına hazırlık toplantısı düzenledi.

Muş'ta, İl Milli Eğitim Müdürülüğü bünyesinde toplanan okul müdürleri 2016-2017 eğitim-öğretim yılına hazırlık toplantısı düzenledi.

Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kentin eğitimde Türkiye ortalamasında TEOG'ta başarı çıtasını yükseltmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Muş'un halen eğitimde hak eğittiği yerde olmadığını ancak çalışmalarına devam ederek daha iyi sonuçlar alacaklarına inandıklarını belirten Arslan, "Çünkü dezavantajlarımız çok ama avantajlarımızda var." dedi.

Eğitimde inanmanın başarmanın yarısı olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Sabahın erken saatinde besmele ile okulunun açan bir okul müdürü orada mutlaka sonuç alır. Bu inancımızı çalışarak, gayret göstererek yapmamız lazım. Boş inanmak değil. Gördüğünüz gibi çalıştığımız zaman çok önemli sonuçlar alıyoruz. Eğitimde en büyük başarı moral ve motivasyondur. Binayı yaşatan nefestir. İnsanlarda gayret ettiği zaman mutlak surette iyi sonuç alacaktır. Yoksa çok güzel bir bina yapacaksınız ama oradaki nefesiniz yetmiyorsa orada çalışan gayret göstermiyorsa sonuç alamasınız. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak imkanlarımızın ölçüsünde okullarımızdaki fiziki şartları iyileştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın iyi şartlarda okuması gerekmektedir. Bugün Muş'a baktığımızda 4 bin 800 dersliğin 3 bin 500 dersliği son 10 yılda yapılmış. Tabi ki eksikliklerimiz var ama şu anda 7, 8 milyon liralık onarım çalışmalarımız devam ediyor."

Herkesin aldığı maaşı hak etmesi gerektiğini altını çizen Arslan, "Bu, bütün kurumlar için geçerlidir. Her kurum kendi işini yaptığı zaman bu ülkede huzurdu olur, güvende olur ve her türlü sıkıntılar çözülür yeter ki herkes kendi işine sahip çıksın. Bu çalışmaların yanından çocuklarımıza sosyal ve kültürel alanda gelişimini sağlamamız lazım. Çocuklarımızın bireysel olarak kendini sosyal alanda tamamlamasını ve aktif olarak topluma uyumlu hale gelmesini çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Arslan Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title