Haberler

Muhammed Ali'nin Vefatı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Gıyabi cenaze namazından detaylar Muhammed Ali'nin vefatı Yaşamını yitiren efsanevi boksör Muhammed Ali için teravih namazının ardından Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı ABD'de solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle cuma gecesi hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali için teravih namazının ardından Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Gıyabi cenaze namazından detaylar

Muhammed Ali'nin vefatı

Yaşamını yitiren efsanevi boksör Muhammed Ali için teravih namazının ardından Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı

ABD'de solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle cuma gecesi hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali için teravih namazının ardından Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Erbakan Vakfı'nca, Fatih Camisi avlusunda, teravih namazının ardından organize edilen törende, "Ringlerin ve Gönüllerin Şampiyonu Yumruklarıyla Emperyalizmi Dize Getiren Adam, Mekanın Cennet Olsun" pankartı açıldı. Namaz öncesinde basın açıklamasını okuyan Erbakan Vakfı İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Osman Uçar, "boks" ve "şampiyon" deyince ilk önce akıllara Muhammed Ali'nin geldiğini söyledi.

Efsanevi boksör Muhammed Ali'yi şahsiyetli ve onurlu bir Müslüman olduğu için andıklarını belirten Uçar, Muhammed Ali'nin yüreğinin yumruğundan daha büyük olduğunu dile getirdi.

Uçar, efsane şampiyonun sadece ringlerde mücadele vermediğini anlatarak, "Hem Amerika'da ezilen bir siyahi olarak hem de bir Müslüman olarak özellikle Malcolm X ile beraber İslami mücadelenin simgelerinden oldu. Ringlerde attığı yumruklar bu anlamda hem onun ve hem de bizim için bir semboldü." diye konuştu.

Muhammed Ali'nin İstanbul'a gelerek Sultanahmet'te on binlerle cuma namazını kıldığını hatırlatan Uçar, Muhammed Ali'nin İslam için yaptığı çalışmaları anlattı. Uçar, Muhammed Ali'yi "dünyası için ahiretini satmayan adam" olarak tanımlayarak, "Cenab-ı hak dünya şampiyonu boksörümüz Muhammed Ali'ye rahmet eylesin." dedi.

Tören, Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu'nin kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Abdullah Süratli'nin yaptığı dua ile son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ali Osman Uçar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title