Haberler

Bodrum açıklarındaki nefes kesen operasyondan çarpıcı detaylar: 80 kilodan fazla uyuşturucu ele geçirildi

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum açıklarında uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen Vanuatu bayraklı "Ocean Blue" isimli ticari gemi ile ABD bayraklı "Belgor" isimli motor yatta operasyon düzenlendi. Ticari gemi, motor yat ve denizde yapılan aramalar neticesinde 81 kilogram kokain ve 3 kilogram skunk ele geçirildi. Olaya ilişkin motor yatta bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 26 Temmuz'da Güllük Limanı'na intikal halindeki Vanuatu bayraklı 92 metre boyundaki "Ocean Blue" isimli ticari gemide uyuşturucu bulunduğu bilgisine ulaştı.

TİCARİ GEMİYE YANAŞIP AYRILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Bunun üzerine ekipler, söz konusu gemiyi takibe aldı. Takip sırasında ekipler, "Ocean Blue" isimli ticari geminin Güllük Körfezi açıklarında ABD bayraklı "Belgor" isimli motor yatın ticari gemiye yanaşıp ayrıldığını tespit etti .Harekete geçen ekipler, "Ocean Blue" isimli ticari gemiyi durdurdu ancak "Belgor" isimli motor yat, tüm sesli ve görüntülü ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya başladı.

ÖNLEME MANEVRALARIYLA DURDURULDU

Sahil Güvenlik'e ait 4 bot, bir dalış timi ve bir uçak ile Emniyet Genel Müdürlüğüne ait bir helikopter tarafından söz konusu yat, uzun süren takibin ardından önleme manevralarıyla zor kullanılarak durduruldu. Bahse konu motor yattaki 4 şüpheli gözaltına alındı.

Son dakika haberi... Bodrum açıklarında gemi ve motor yata uyuşturucu operasyonu

80 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınan arama kararı doğrultusunda ekiplerce motor yat, ticari gemi ve denizde yapılan incelemeler neticesinde denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kilogram, jandarma ekipleri tarafından da kıyıda yaklaşık 21 kilogram olmak üzere 81 kilogram kokain ve ayrıca ticari gemide yaklaşık 3 kilogram skunk ele geçirildi. Ticari gemi, motor yat, deniz ve kıyı şeridinde arama faaliyetleri devam ediyor.

Son dakika haberi... Bodrum açıklarında gemi ve motor yata uyuşturucu operasyonu

SOYLU'DAN OPERASYON PAYLAŞIMI

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Soylu, uyuşturucu ile mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Bakan Soylu, "Ekiplerimiz tarafından ticari gemi ve motor yata yönelik müşterek uyuşturucu operasyonunda 81 kg kokain, 3 kg skunk ele geçirildi. Emeği geçen herkese teşekkürler."

Kaynak: AA / Güncel

Bodrum Muğla Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title