Haberler

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koymasıhalka Ateş Açılması

Emekli Büyükelçi Uluç Özülker: “Mısır’da durum hiç parlak değil” Emekli Büyükelçi İnal Batu: “İkiyüzlü davranışlarla karşı karşıyayız”

Emekli Büyükelçi Uluç Özülker, Mısır'daki olayları darbe olarak nitelendirerek, "Batı'nın darbe olmadığını ifade etmesi bir anlam taşımıyor" dedi.

Emekli büyükelçiler, Mısır'da, seçimle işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle yönetimden uzaklaştırılması ve darbeye direnen halkın üzerine ateş açılmasını AA'ya değerlendirdi.

Emekli Büyükelçi Uluç Özülker, Mısır'daki olayların darbe olduğunu ancak "garip bir darbe" olduğunu söyledi. Özülker, şöyle konuştu:

"Batı'nın darbe olmadığını ifade etmesi bir anlam taşımıyor. Netice itibarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı indirilmiş, parlamento feshedilmiştir ve yeni atamalar yapılmıştır. Yeni bir yol haritası çizilmiştir. Yeni bir seçime gidilmesi taahhüt edilmiştir. Yani bugün halen, fiilen ve resmen askerler iktidarı ele geçirmiş durumdadır."

"Öngörülemeyen bir geleceği doğru gidilmektedir"

Darbenin Mısır'a hiçbir fayda getirmediğini ifade eden Özülker, halkın iki ayrı meydanda toplandığını, halkın üzerine ateş açıldığını ve her gün insanların hayatını kaybettiğini söyledi. Mısır'da iktidara kim gelirse gelsin bölünmenin daha da derinleşeceğini ifade eden Özülker, "Mısır'da şu an kaos hakimdir ve öngörülemeyen bir geleceği doğru gidilmektedir. İstikrar ortadan kalkmıştır. Mısır'da durum hiç parlak değil" diye konuştu.

- "İsrail ellerini ovuşturuyor"

ABD, AB ve BM başta olmak üzere uluslararası toplumun Mısır'daki darbeye sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten Özülker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe darbedir. ABD ve AB'nin bundan kaçınması anlamsızdır. Batı sessiz kalıyor. İsrail ellerini ovuşturuyor. Suudi Arabistan, İran, Katar ve Körfez ülkeleri İhvan'ın zayıflatılmasını avantaj olarak görüyor. Kimse Mısır halkını düşünerek hareket etmiyor. Herkes kendi çıkarları düşünüyor."

- "İkiyüzlü, çifte standartlı davranışlarla karşı karşıyayız"

Emekli Büyükelçi İnal Batu ise Mısır'daki olayların her ülkenin kendi çıkarları etrafında hareket ettiğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Mısır'da yaşananların darbe olduğunu belirten Batu, şunları kaydetti:

"Ancak insan hakları, demokrasi ve özgürlükler konusunda ikiyüzlü, çifte standartlı davranışlarla karşı karşıyayız. Maalesef Mısır'da, Suriye'de ve Filistin'de her gün onlarca insan ölürken doğru dürüst tedbir alınamıyor. Bunlar bize dünyanın çıkar dünyası olduğunu ve her ülkenin kendi çıkarlarını gözettiğini bir kez daha gösterdi." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi İnal Batu İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title