Haberler

Milas Görevden Alınan CHP'li Başkan: Tamamen Siyasi

Muğla'nın Milas İlçesi'ne Bağlı Güllük Beldesi'nin Belediye Başkanı CHP'li Aytunç Kayrakcı, "görevden Alınmam Tamamen Siyasi Bir Linç Kararıdır.

İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Güllük Beldesi'nin Belediye Başkanı CHP'li Aytunç Kayrakcı, "Görevden alınmam tamamen siyasi bir linç kararıdır. Vicdanınız varsa, adalet duygunuz varsa, Allah korkunuz varsa, yüreğiniz yetiyorsa, Kayseri'ye dokunun, Elazığ'a dokunun, milletvekillerine dokunun" dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan cuma günü Milas Kaymakamlığı'na gönderilen yazıyla geçici süreyle görevden uzaklaştırılan Güllük Belediye Başkanı CHP'li Aytunç Kayrakcı, basın açıklaması yaptı. Güllük Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, CHP Muğla İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü, Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı CHP'li Hasan Haşmet Işık, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, Bafa Belediye Başkanı CHP'li Zühra Dönmez, CHP'li İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, İl Genel Meclisi Üyeleri Akın Üstündağ, Halil Ilbıra, Halil Mutlu, CHP Muğla Milletvekili aday adayları Tolga Çandar, Mustafa Zeybekoğlu, Hüseyin Anıl, Emrah Doğu, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Mat, CHP Gençlik Kolları Başkanı Murat Taymaz ve partililer katıldı.

Belediye önündeki alanda toplanan kalabalığa hitap eden Başkan Kayrakcı, "29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimleri kazanarak Güllük Belediye Başkanlığı görevini devraldım. Görevden alındığım 4 Şubat 2011 tarihine kadar geçen yaklaşık 22 aylık sürenin 15 ayı teftişler, müfettişler, muhakik incelemeleri, bilirkişi raporları ile geçti. Bu süreçte geçmiş dönemki belediye başkanına 500 bin TL kişisel borç çıkarmışlardır. Bana da milli ve dini bayramlarda gazetelere verdiğim kutlama mesajlarıyla ilgili olarak 10 bin TL kişisel borç çıkmıştır. Eski başkanın görev yaptığı 10 yılın tamamı dikkate alınsa bu rakam milyonlara çıkacaktır" dedi.

Bakanlığın yazısında kendisine yönlendirilen suçlamaların bir kısmının müfettiş raporlarında eski belediye başkanına yöneltilen suçlamalar olduğunu iddia eden Kayrakcı, "Görevden alınma yazımın bana tebliğ edildiği tarihin eski belediye başkanının milletvekilliği aday adaylığını açıkladığı güne denk getirilmesini tesadüfle açıklamak mümkün değildir. AKP belediyeciliğinin Muğla'daki en iyi örneği olarak gösterilen Güllük Belediyesini devraldığımız gün düzensizliğin düzen olduğu bir belediye bulduk. Biz bir düzen yerleştirmeye çalıştıkça tekerine çomak soktuğumuz, avantalarını kestiğimiz grupların şirketlerin ve şahısların, kimi zaman gizli kimi zaman aleni saldırılarına maruz kaldık. Yılmadan yoluma devam ettim, edeceğim" diye konuştu.

Konuşmasında siyasetçinin iki değil bir gömleği olduğunu belirten Kayrakcı, "Düğünlük gömleğim de idamlık gömleğim de bir benim. Verilemeyecek bir hesabım yok, bundan sonra da olmayacak. Bağımsız mahkemelerin vereceği her karara saygılıyım. Ancak şu unutulmamalıdır ki halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanının hakkında hiçbir hüküm hiçbir adli karar yok iken görevden alınması antidemokratik bir uygulamadır" dedi.

Kayrakcı, 15 ay önce iddia edilen konularla ilgili bütün belgelere jandarma tarafından el konulduğunu, adli makamlara teslim edilmesine rağmen 15 ay sonra 'soruşturmanın selameti, delillerin karartılmaması' gibi sudan sebeplerle görevden alınmasının nedeninin muhalif partiye mensup olmasından kaynaklandığını dile getirirken, şöyle devam etti:

"Tekrar göreve geri dönmem bakanlık oluruna bağlı diye alçak sesle konuşacak değilim. Siyasetçi olarak belediye başkanı olarak doğmadım. Allah izin verirse belediye başkanı olarak da ölmeyeceğim. Hayatımı idame ettirebileceğim bir mesleğim var çok şükür. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün yazdığı bakanlık oluru olan yazıda yer alan 'devletin otoritesini ve halkın yöneticilere olan güven duygusunu zaafa uğratacak şekilde davranışlar sergilemesi ve devamlı suç işlemeyi alışkanlık haline getirmesi ve bu durum karşısında görevde kalmasının sakıncalı olduğu belediye başkanlığı görevine layığı ile odaklanıp halka sağlıklı hizmet veremeyeceğinin düşünüldüğü vatandaşın devlete ve kamu görevlisine güven duygusunun temelde sarsacağı' ifadeleri şahsımı çok yaralamıştır. Devletin otoritesinin Habur'da ayaklar altına alınmasına sebep olanlar hakkında ne gibi işlem yaptınız. Hizbullahçı katillerin serbest kalmasına neden olan yöneticilerimize, halkın güven duygusu mu kalmıştır. O yöneticilere ne gibi işlem yaptınız? Hakkımda hiçbir hüküm yok iken suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş diye hüküm koyma hakkını size kim vermiştir. Siz hakim misiniz."

22 aydır kendinden önce 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve geçen günlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Yavuz Demir'in Güllük'e verdiği zararları düzeltmeye çalıştıklarını öne süren Kayrakcı, "Hakkımdaki iddialarla ilgili gerek adli gerek idari merciler soruşturmalarını yapmışlar, gerekli bilgi ve belgeler kendilerince temin edilmiş, tanık ifadeleri alınmış ve karartılması muhtemel bir delil ortada yok iken, bunların bahane edilerek görevden alınmam, tamamen siyasi bir linç kararıdır. Vicdanınız varsa, adalet duygunuz varsa, Allah korkunuz varsa, yüreğiniz yetiyorsa, Kayseri'ye dokunun, Elazığ'a dokunun, milletvekillerine dokunun" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title