Haberler

MHP'nin, Barış Sürecine Destek Vermek İçin Tek Şartı Var

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın "PKK, kayıtsız şartsız silah bırakırsa barışı konuşuruz." dedi.

Türkiye'nin tarihi seçim sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, Radikal gazetesine verdiği röportajda partisinin Güneydoğu'dan oy alamama sebebini "Bölgede cinayet, infaz, şiddet, cebir ve tehditle oluşturulan öyle bir korku atmosferi var ki vatandaşlar gerçek fikir ve niyetini ortaya koyamıyor" şeklinde açıkladı. Yalçın, barışı konuşmak için tek şartın PKK'nın kayıtsız şartsız silah bırakması olduğunu vurguladı.

İşte Yalçın ile yapılan röportajdan bir kesit;

MHP olarak 2015 seçimlerinde hedeflediğiniz oy oranı nedir? Bu hedefe ulaşmak için seçim çalışmalarınızda nelere vurgu yapacaksınız?

Partimizin son genel seçimlerde veya yerel seçimlerde aldığı oy oranlarına bakarak bunu artırmak yerine gerçekçi bir politika takip etmesi eşyanın tabiatı gereğidir. MHP, bugünkü iktidarın alternatifi olan bir siyasi partidir. O bakımdan sadece yüzde 18'i aşacak şekilde belli bir oy oranını hedeflemek gerçekçi bir yaklaşım değildir. Hedefimiz MHP'yi iktidara taşıyacak oyu alabilmektir. Bunu yüzdelerle sınırlamak da doğru değildir. MHP olarak hedefimiz; 2015 seçimlerinde birinci parti hâline gelmek, iktidar olmaktır.

"PKK SİLAH BIRAKMADAN TOPLUMSAL BARIŞ KONUŞULAMAZ"

2015 seçiminde iktidar olursanız çözüm sürecine ilişkin tutumunuz ne olacak?

MHP ister iktidarda olsun ister koalisyonda veya muhalefette sözde çözüm süreciyle ilgili tutumu asla değişmeyecektir. Çünkü Türkiye'nin sorunları çözüm gelsin, barış olsun, analar ağlamasın gibi maskaralıklarla PKK'yı devlet karşısında muhatap hâline getiren, elini güçlendiren bütün oluşumlar tersyüz edilecektir. MHP, Türkiye'de büyük bir kardeşlik ve barış hamlesi başlatmakla birlikte terörizme asla taviz vermeyecektir. Devlet ile teröristle pazarlık edilmeyeceğine göre başından beri söylediğimiz gibi teröristler kendilerine devletin müşfik ellerine bırakmadıktan tamamen silahlarını bırakıp kayıtsız şartsız eylemlerine son vermedikten sonra kesinlikle toplumsal barış konuşulmayacaktır.

"BİZİM DESTEK VERDİĞİMİZ TEZKERE KÖTÜYE KULLANILDI"

Özellikle Suriye ve IŞİD merkezli uluslararası gelişmelerin partinize yönelik seçmen tercihine olumlu/olumsuz bir etki yapmasını bekliyor musunuz?

Sözünü ettiğiniz gelişmeler sonucunda Türkiye'nin güney sınırları güvenlikten mahrum hâle gelmiş, kalbura dönmüştür. Urfa, Kilis, Gaziantep, Hatay gibi sınırdaki illerle mülteci akınına uğrayan Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Mersin gibi güney illerindeki halk; ortaya çıkan kaosun ve güvenliksiz ortamın AKP'nin hatalı dış politikalarının eseri olduğunu çıplak şekilde görmüştür. AKP'nin Suriye lideri Esad'ı devirmeye yönelik politikaları tutmamış, IŞİD gibi yeni terör belaları başımıza sarılmıştır. Üstelik bu IŞİD'in militanları Türkiye'de cirit atmakta, serbestçe eleman devşirmektedir. Bunlara hükûmetin mahzurlu dinî eğilimleri dolayısıyla destek verdiği de bilinmektedir. MHP, bölgede olup bitenler karşısında iktidarın doğru işler yapması için gereken desteği vermiştir. Partimizin tezkere konusunda olumlu oy kullanması buna örnektir. Ancak bu da kötüye kullanılarak dün PKK'ya yardım ve yataklık yapan peşmergenin topraklarımızdan geçmesine izin verilmiştir. Türkiye, ABD ne istiyorsa bölgede ona uymak zorunda bırakılmıştır. Elbette bu hataların bir bedeli olacaktır. Elbette vatandaşlarımız bu affedilmez hataları sorgulayacaktır. 2015 seçimlerinde halk, bu gerçekleri göz önüne getirerek tercihini yapacaktır. Bu şartlarda hep haklılığı ortaya çıkan MHP'nin en çok tercih edilen parti olacağı inancındayız. Halk AKP iktidarının Türkiye'yi getirdiği nokta hakkındaki acı gerçekleri artık görmeye başlamıştır. Milletin başına bu kadar çorap ören bir iktidardan kurtulmak için partimize şans ve fırsat verecektir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Edip Semih Yalçın Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (64)

BorazmobilWeb@haberler.com:

Aptalca yorum,VE MHP Sözde Vatansever Parti Niçin Halktan oy alamadigini söylemiyor, siz MHP olarak halk ile Barišik degilsiniz ki. Tùrkiye Zarar veren Bir Party varsa o da MHP dir, Artik Kimse sizin yada baška Bir örgùtün tehtidlerine ihtiyaci yok,

11
65
yanıtYanıtla
veysel:

7. 5 milyon oy alan partiye gelmiş saçma sapan sözlerle konuşuyor gabak

yanıt3
yanıt1
QWERTY:

BORAZ SEÇİMDE DİLİNE SAHİP OL SARKMASIN

yanıt3
yanıt0
Nesli:

Doğru çok doğru ama bizim millet AKP nin gerçek yüzünü henüz anlayamadı

10
26
yanıtYanıtla
tefekkür:

barış bir tarafın bi tarafı esir alma veya teslim olmaya zorlamakla olmaz be koçum barış karşılıklı birbirini okumak anlamak ve dinlemekle olur o bahsettiğin şey tek şart çift şart. benim istediğim olur mantığıyla zaten bugünlere geldik

25
10
yanıtYanıtla
Oğuz HanmobilWeb@haberler.com:

Irkci degilim ama Safeviler Kurtleri katlederken Yavuz kurtardi “az tarih okuyan bilir Idrisi Bitlisiye Yavuzun gitmedigini“ Saddam Kurtleri katlederken Turkiyeye sigindi . Bugun eger bir Kurt kardesimiz Turkler irkci diyorsa ilk tarihini acip okumali. Bende MHP liyim fakat bizim ne ailemizde ne cevremizde irkci insan yok. Benim en yakin arkadasim Diyarbekirli beni benden daha iyi tanir ,bana Kurtce kelimeler ogretmisligide var .. Burada bir siyasi parti uyelerine laf atarken biraz dikkatli konusun.

18
10
yanıtYanıtla
Servet:

O zaman kayıtsız şartsız TSK''da silah bıraksın. . . Ne saçma bir düşünce ama. . .

11
15
yanıtYanıtla
yakup korur Mobil-ANDROID:

mhp çark etmeye başladı güneydoğuda kimsenin korktuğu yok Kürdü kabul edeceksin kürtün türkü kabul etigigibi o zaman mhp yüzde yirmi güneydoğu da oy alır dünyanın realiratesi bu bizler bin yıldan beri beraberiz ortaasyada geldiginde kürt sana sahip çıktı nankör keke

16
9
yanıtYanıtla
SAMIR KOC:

NE ÇÖZÜMÜ, NE SÜRECİ KARDEŞİM, BU SÜREÇ; ''TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ALEYHİNE'', ''IRAK VE SURİYE NİN KUZEYİNDEKİLER'' İLE ''PKK VE HDP’NİN LEHİNE'' OLUYOR.

14
11
yanıtYanıtla
GM:

KARDEŞLİKLE OLMAZ ARKADAŞ KARDEŞİZ DİYORLAR SIRTIMIZDAN VURUYORLAR ERMENİ DÖLLERİ ONLAR DOĞUDA YAKIP YIKIYOR TÜRK MİLLETİ BİR ŞEY YAPAMAZ DİYORLAR SONUNUZ YAKLAŞIYOR HABERİNİZ OLSUN .

10
13
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title