Haberler

MHP'li Uzunırmak'tan Hükümete Eleştiri

tbmm Grup İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde gerçekleştirilen partisinin 11.Olağan Kongresi'nde AK Parti'yi eleştirdi.

tbmm Grup İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde gerçekleştirilen partisinin 11.Olağan Kongresi'nde AK Parti'yi eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Nazilli İlçe Teşkilatı'nın 11. Olağan Kongresine katılan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında açıklamalarda bulundu. Uzunırmak, paralel yapının düne kadar AK Parti'nin sırdaşı olduğunu ancak daha sonrasında ne günah işledilerse bütün olanların onların üzerine atıldığını belirterek, "Dünkü sırdaşlarına bugün at çöpe misali her türlü suç onların üzerine atılıyor. Biz burada kimsenin savunuculuğunu yapmıyoruz ama hukuk düzeninin olmadığı, hukukun üstünlüğünün olmadığı bir ülkenin ne hale gelebileceğini göstermeye çalışıyoruz" dedi.

"GİTMEKTEN BAŞKA ÇARELERİ YOK"

Konuşmasında AK Parti iktidarının süresini doldurduğunu belirten Uzunırmak, "Değerli kardeşlerim eğer Karakuşi Kadıyı yakalamak ve yargılamak delillere ulaşmak bir darbe ise Karakuşi kadıların yakalanması nasıl mümkün olacak. Bu ülkede, dolayısıyla biz darbenin ne olduğunu biliriz, hırsızlığın da ne olduğunu biliriz. Eğer bunlarda zerre kadar Allah'tan korkma kuldan utanma ve yüz kızarması varsa bugün iktidardan ayrılıp gitmelidirler. Bülent Arınç'tan, Bekir Bey'den, Hüseyin Çelik Bey'e varıncaya kadar iktidar mensuplarının bugüne kadar yaptıkları ortada. Bütün bunlara rağmen bugün hala iktidarda kalmayı kendilerine marifet sayıyorlarsa bu yüzsüzlüğün daniskasıdır" diye konuştu.

GEÇMİŞ YILLARIN BÜTÇELERİNİN İBRA EDİLMESİ HUKUKA AYKIRIDIR

Her gün bir başka yolsuzluğun ve usulsüzlüğün ortaya çıktığını öne süren Uzunırmak 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma kömür madeninde bugün Sayıştay denetim raporlarının açıklandığını hatırlatarak, "1,5 milyon ton kömürün,780 bin tonunun taş olduğu ortaya çıktı. Yolsuzluk aşağı yukarı 49 Milyon TL civarında, böyle bir ülkede yaşıyoruz. Biz diyoruz ki, bu Sayıştay denetim raporları gelmeden geçmiş yılların bütçelerinin görüşülmesi, ibra edilmesi hukuka aykırıdır. Anayasayı, yasaları çiğniyorsunuz. Bu ülkeyi hiçbir şeyi haberi olmadan yönetiyorsunuz. Bu olmaz diyoruz ama o parmak çoğunluğuna dayalı nitelik değil, niceliğin hakim olduğu bir demokraside her şey kitabına uydurulmaya çalışılıyor" dedi.

Açılım konusunda da değinen MHP'li Uzunırmak, "Bakanlara, milletvekillerine ve kurumlara açılımın hangi maddelerden oluşturulduğunu, içeriğinin ne olduğunu soruyoruz, kimsenin bilgisi yok. Analar ağlamasın bunu biz de istiyoruz. Şehit cenazeleri artık gelmiyor, doğrudur gelmesin elbette. Ama bugün Güneydoğu'da PKK mahkeme kurmuş, vali atıyor, kaymakam atıyor, vergi topluyor. Sen Devlet olarak oradan çekilirsen PKK 'Bu bölgeyi ben yöneteceğim' der. Ben ve bütün Milliyetçi Hareket Partisi bugün bu süreci kökten reddediyor ve geri çeviriyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ali Uzunırmak Ak Parti Aydın Politika Güncel Haberler

title