Haberler

MHP Diyarbakır İl Başkanı Karakoç: Kürt Sorunu Yoktur, Sanal Sorundur

MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, çözüm sürecine tepki gösterip, "40 bin insanımızın ölümüne neden olan bu terör örgütünün Kürt sorunu veya Kürtlerin temsilcisi değil."

MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, çözüm sürecine tepki gösterip, "40 bin insanımızın ölümüne neden olan bu terör örgütünün Kürt sorunu veya Kürtlerin temsilcisi değil. Türkiye'de PKK terör örgütü sorunu vardır. Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Bu sanal bir sorundur" dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, Kayapınar İlçe Başkanı Harun Yaşa, Bağlar İlçe Başkanı Turan Kahraman, Kulp İlçe Başkanı Recep Donat ve Kocaköy İlçe Başkanı Mehmet İçli ile birlikte il binasında basın basın toplantısı düzenledi. İktidarın, terörle mücadeleyi bir kenara bıraktığını ve PKK'nın taleplerinin bir bir yerine getirdiğini ileri süren Karakoç, adım adım Güneydoğu'yu Irak'ın kuzeyine entegre etme çabalarının ısrarla devam ettiğini, devlet otoritesinin tamamen yok olduğunu ve bunu a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından sakladıklarını iddia etti.

Karakoç, Türk milletinin birliğini ve kardeşliğini yıkmak isteyenlerin farklı maskelere büründüklerini söyledi. Kirlenmiş beyinlerin, bulanık kafaların, hiç bir bölge insanını ikna edemeyeceklerini ifade eden Karakoç, bin yıllık birliği ve kardeşliği bozmaya eş başkanların gücünün yetmeyeceğini söyledi. PKK'nın bir terör örgütünü olduğunu ve Kürt sorunu olmadığını belirten Karakoç şunları söyledi:

PKK İLE MÜZAKERE DEĞİL, MÜCADELE YAPILMALI

"PKK 35 yıldır elinde silah bulundurmaktadır. Bölge insanına kurşun sıkmaktadır. Mayın döşemektedir. Bomba koymaktadır. 40 bin insanımızın ölümüne neden olan bu terör örgütünün Kürt sorunu veya Kürtlerin temsilcisi değil. Türkiye'de PKK terör örgütü sorunu vardır. Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Bu sanal bir sorundur. Bu emperyal bir sorundur. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türk milletine dayatılan bölünme projesidir. Dolasıyla herkesinde bunu iyi görmesi ve bilmesinde fayda vardır. PKK terör örgütüyle müzakere değil mücadele yapılmalıdır." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

MEHMET TEYAR KARAKOÇ Diyarbakır Kayapınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title