Haberler

Mest Eden Konser

Güncelleme:

Gaziantep Suzidil Musiki Derneği Korosu tarafından 2013 Yılı Bahar düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen konser, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediyesi eski Başkanı Metin Özkarslı ile çok sayıda davetliyi mest etti. 56 kişilik dev koronun konseri iki ayrı bölümden oluştu. Toplam 27 eserin seslendirildiği konsere izleyiciler de zaman zaman eşlik etti.

Gaziantep Lisesi'nin Kuruluşunun 80. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konserin sponsorluğunu Erhan Özmen üstlendi. Ahmet Fakı liderliğindeki koro, Muallim İsmail Hakkı Bey'den Hammamizade İsmail Dede'ye, Kanuni Hacı Arif Bey'den Selahattin Pınar'a birçok ünlü bestecinin eserlerini seslendirdi.

Gaziantep Suzudil Musiki Derneği Başkanı Ahmet Fakı, konser öncesi yaptığı açıklamada, insanların sanata olan ilgisini artırmak ve geçmişe yönelik nostaljik bir yolculuk yaptırmak istediklerini açıkladı. Konserin iki bölümden oluştuğuna dikkat çeken Fakı, "Ağır şarkılarımızın arasına insanları neşelendirecek parçalar da koyduk. Ekibimizle yaptığımız çalışmaların karşılığını da yoğun ilgi ile aldığımızı düşünüyorum. Konserlerimiz daha sonra da devam edecek" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Metin Özkarslı Şehitkamil Gaziantep Şahinbey Güncel Haberler

title