Haberler

Meslek Eğitiminin Önemi Anlatıldımeslek Eğitiminin Önemi Anlatıldı

Geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen panelde Offenburg İş Ajansı, Eğitim Müdürlüğü, Freiburg-Ortenau bölgesi Endüstri Ticaret Odası, Freiburg Zanaatkarlar Odası yetkilileri caminin toplantı salonunda hazırlanan panelde yaklaşık 80'e yakın...

Geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen panelde Offenburg İş Ajansı, Eğitim Müdürlüğü, Freiburg-Ortenau bölgesi Endüstri Ticaret Odası, Freiburg Zanaatkarlar Odası yetkilileri caminin toplantı salonunda hazırlanan panelde yaklaşık 80'e yakın vatandaşımızı bilgilendirdi. Panele katılanlar arasında Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Osman Kaya, Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar bulundu. İş Ajansı müdürü Horst Sahrbacher,zanaatkarlar odası raportörü İnge Tritz, endüstri ve ticaret oda üyesi Hartmut Möller Offenburg eğitim müdiresi Barbara Bundschuh iyi bir gelecek için meslek eğitimi seçiminde eğitimin ve dilin önemine değindiler. Yetkililer 'Türk gençleri meslek imkanlarını çok iyi değerlendirsinler. Fırsatları araştırıp sunulan imkanlardan faydalansın. Veliler gençlerin eğitim ve meslek seçiminde destek olup kendi meslek hayatlarından edinilen tecrübelerini çocuklarına aktarsın. Çalışmayan dedeler de gençlere destek olsun' tavsiyesinde bulundular.

Almanya'da kalifiye işgücüne duyulan ihtiyacın giderek artmasıyla göçmen gençlerin iyi bir eğitimle donanması arzu ediliyor. İş ajansı müdürü Sahrbacher, iyi eğitimin meslek hayatında başarıyı artırdığını belirterek, gençlerin farklı meslek imkanlarıyla bu fırsatın iyi değerlendirip geleceklerini güvenceye almalarını istedi. Yetkililer Almanya'da 300'den fazla meslek imkanının bulunduğunu hatırlattı.

BAŞKONSOLOS SERHAT AKSEN GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen konuşmasında istatistiklere değindi. Asken şu bilgileri aktardı: 'Yapılan araştırma sonuçlarında Almanlar arasında meslek eğitimine sahip gençlerin oranı % 64 iken göçmenlerde bu sayı maalesef % 31. Bu yüzden birlikte beraber çalışmaya devam etmeliyiz. Meslek eğitimi başkonsolosluğumuzun öncelik tanıdığı konuların başında geliyor. Bu tür eğitime yönelik panelleri ve ortak çalışmaları devam ettireceğiz. Meslek eğitim imkanları hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmek için Başkonsolosluğumuzun Facebook sayfası gibi gençlerin ilgisi çeken sosyal medya üzerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Meslek, eğitim fuarlarına katılıp halkımızı bilgilendiriyoruz. Fırsat eşitliğini yaratmak ve bu konudaki eleştirileri gidermek için anonim başvuru uygulamasının yaygınlaşmasının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Anonim başvuru uygulamasının firma ve kamu kuruluşları arasında yaygınlaşmasını diliyorum' Offenburg İş Ajansı Müdürü Horst Sahrbacher, başkonsolos Serhat Aksen'e panele gösterdiği destek ve ortak işbirliği çalışmasından dolayı teşekkür edip Offenburg ? Ortenau bölgelerini tanıtan kitap hediye etti. Paneli izleyen 40'a yakın meslek eğitimi çağındaki Türk genci yetkililerin sunduğu atölye çalışmalarında iş bulmaya yönelik imkanlar, meslek farklılıkları, yüksek eğitim imkanları, ihtiyaç duyulan meslekler sinevizyon gösterimi eşliğinde bilgilendirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akpınar Osman Kaya Karlsruhe Freiburg Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title