Haberler

Mersin'den Suriye Sınırına 50 Tır Yardım

Mersin'den Suriye sınırına 50 TIR yardımİbrahim MAŞE-Mustafa KARABULUT/ MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Suriye sınırındaki mültecilere gönderilmek üzere hazırlanan 50 yardım TIR'ı uğurlandı.

Mersin'den Suriye sınırına 50 TIR yardım

İbrahim MAŞE-Mustafa KARABULUT/ MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Suriye sınırındaki mültecilere gönderilmek üzere hazırlanan 50 yardım TIR'ı uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve İl Müftülüğü tarafından koordine edilen 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' yardım kampanyası kapsamında, içleri su ve gıda maddesi dolu 50 TIR, Mersin merkez ve ilçelerinden yola çıktı. Kent merkezinden Suriye sınırına gidecek olan 29 TIR için Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlenen törene Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, İl Müftüsü Ali Melek, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, hayırsever işadamları ve vatandaşlar katıldı. Okunan kuran tilavetinin ardından söz alan Müftü Ali Melek, "Yoğun bombardıman sonucu sınırlarımıza yıpılmalar oldu. Kampanya kapsamında önce camilerimizde nakdi yardım, ardından ilimizde ayni yardımların o insanlara ulaştırılması noktasında bir çalışma yaptık. İki haftayı geçen bir süre içerisinde il genelinde 50 TIR yüklü olarak gönderiliyor. 29 TIR merkezde, 21 TIR ilçelerden hazırlandı, bir kısmı dün itibariyle yola çıktı" dedi.

Vali Vekili Cezmi Türk Göçer ise, "Sınırımızın hemen yanıbaşında, tarihte az görülen bir zulme uğrayan bir coğrafyada, ölüm kalım savaşı veren insanlara, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza, din ve ırk ayrımı yapmaksızın orada bulunan insanlara kentimizden bu tür yardımlar sürekli gidiyor. O coğrafyada anlaşmazlık çıktığı andan itibaren bütün dünya seyirci kalırken, devlet millet kaynaşması örneği verilerek mazlum insanlara her türlü yardım ile uzatıldı. yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını, acılarını bir nebze de olsa dindirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yardımda bulunan hayırsever iş adamlarına plaket takdim edildi. Yardım konvoyu, Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun'un yaptırdığı duanın ardından protokol üyelerinin el sallamasıyla uğurlandı.

İM (AŞ/EŞ) (10.03.2016, FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Göçer Suriye Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

58:

allah bu milletimize zeval vermesin yardım sever milletimiz sağolsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title