Haberler

Mersin'deki Belediye Bürokratlarına Yönelik Fetö Davası

Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesinin eski bürokratlarının da bulunduğu 10 tutuklu sanıktan...

Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesinin eski bürokratlarının da bulunduğu 10 tutuklu sanıktan 6'sı tahliye edildi.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 10'u tutuklu 32 sanıktan bazıları ile avukatları katıldı. İzleyiciler ve basın mensupları ise duruşma salonuna alınmadı.

Polis ekipleri duruşma sırasında salon ve dışında geniş güvenlik önlemi aldı.

Celsede, bazı sanıkların yarım kalan ifadelerinin tamamlandığı ifade edildi.

Mahkeme heyetinin, geç saatlere kadar süren duruşma sonunda dönemin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ve eski Zabıta Daire Başkanı Yaşar Aksoy'u ev hapsi koşuluyla, Büyükşehir Belediyesinin eski Kültür Daire Başkanı Aşkın Günay, eski Mali İşler Daire Başkanı Tevfik Dinçer, eski Personel Şube Müdürü Fuat Kurt ile eski belediye bürokratı Danyal Yalçın'ı ise adli kontrol şartıyla tahliye ettiği öğrenildi.

Heyetin, bazı belediyelere danışmanlık yaptığı iddia edilen Erkan Karaaslan'ın da aralarında olduğu 4 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ertelediği belirtildi.

Mersin'de yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Özel Kalem Müdürü Hüdaverdi Aydoğdu, Kültür Daire Başkanı Aşkın Günay, Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkanı Tevfik Dinçer, Büyükşehir Belediyesi Personel Şube Müdürü Fuat Kurt, bazı belediyelere danışmanlık yaptığı öne sürülen Erkan Karaaslan, emekli emniyet müdürü ve Zabıta Daire Başkanı Yaşar Aksoy'un da olduğu 12 kişi tutuklanmış, Sanal ve Aydoğdu yaptığı itiraz üzerine adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Aksoy Fuat Kurt Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title