Haberler

Mehmet Sincar Mezarı Başında Anıldı

4 Eylül 1993 yılında Batman'da uğradığı silahlı saldırıda ölen dönemin DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar ölümünün 20.yılında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile DTK eş Genel Başkanı Ahmet Türk'ün katılımıyla mezarı başında anıldı.

4 Eylül 1993 yılında Batman'da uğradığı silahlı saldırıda ölen dönemin DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar ölümünün 20. yılında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile DTK eş Genel Başkanı Ahmet Türk'ün katılımıyla mezarı başında anıldı.

Anma törenine BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Mehmet Sincar'ın eşi ve Kızıltepe'de iki dönem belediye başkanlığı yapan şimdiki BDP Parti meclisi Cihan Sincar, ailesi ve yakınları, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz ve partililer katıldı. Şanlıurfa Caddesi üzerinden mezarlığa doğru yürüyüşe geçen grup, Sincar'ın mezarına karanfiller bırakıp dua etti.

Ahmet Türk, yaptığı konuşmada, bu günlere kolay gelmediklerini bedeller ödediklerini ve ödenen bedellerin Kürt davasını bu güne getirdiğini söyledi. Demirtaş ise, Mehmet Sincar'ın faillerinin bilinmesine rağmen cezalandırılmadığını ileri sürerek, "Sorumluları bütün çıplaklığı ile hala yargı önüne çıkarılmamış. İşte Ergenekon davası görüldü. Ergenekon davasında yargılananın ve yargılanmayıp hala dışarıda olanların bir kısmı aslında bu cinayet davasının bu siyasi katliamla ilgili soru sorulması gereken kişilerdi. Fakat bu güne kadar iktidar başta olmak üzere hiçbir parti maalesef bu cinayetlerin bu katliamların üzerine gidilmedi.

Mehmet Sincar'ın öldürüldüğü dönemde nefes almak kahramanlık işiydi. Onlar bu halkın vekilliğini yaptılar o dönemde şimdi ise Ortadoğunun en büyük halk hareketiyiz kimin sayesinde işte bu mezar taşları sayesinde" dedi.

Nusaybin'de Bagok dağındaki PKK mezarlarının tahrip edilmesine değinen Demirtaş, "Bir halk cenazesine sahip çıkamazsa o halk onurunu yitirir. ve bu halk mezarlarına cenazelerine şehitlerine ölüsüne sahip çıkar. Bunu yapanların derhal soruşturulması lazım buradan Mardin valisine ve Mardin Milletvekili olan İçişleri Bakanına sesleniyorum çok hassas bir konudur o mezarlara saldıran kim ise derhal soruşturma açılması lazım" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Mehmet Sincar Ahmet Türk Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title