Haberler

MATSO'da Üçüncü "Girişimcilik Eğitimi" Başladı

Güncelleme:

MATSO ve KOSGEB işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen 2014 yılının üçüncü ücretsiz "Girişimcilik Eğitimi" başladı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen "Girişimcilik Eğitimi" başladı. MATSO binasında gerçekleşecek 2014 yılının üçüncü ücretsiz eğitimi 70 saat sürecek. 04 Nisanda sona erecek eğitimi başarıyla tamamlayanlara 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası' verilecek.

"Yeni iş patronları, ekonominin canlanmasına katkı sağlayacak"

MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özgür Taşar, amaçlarının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Taşar, eğitim sonrasında verilen desteklerle sektöre yeni iş patronlarının kazandırılmasının, üretim, istihdam ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını belirterek bu nedenle girişimci sayısını artırmak amacıyla çaba gösterdiklerini söyledi. Taşar, "İlçemizde ne kadar çok girişimci adayı olursa, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması da o kadar hızlı olacak ve işsizlik sorunu o kadar kolay çözülecektir. İlçemizde yeni iş sahalarının açılması ile sosyo ekonomik olarak gelişiriz ve huzurumuz da daha artacaktır. Bunun da yolu girişimcilikten geçmektedir" diye konuştu.

"2014 yılında en çok eğitim açan kurumlardanız"

Oda olarak 2014 yılında en çok "Girişimcilik Eğitimi" açan kurumlardan birisi olduklarına vurgu yapan Hüseyin Özgür Taşar, girişimci adaylarının her zaman desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarını hedefledikleri belirten Taşar eğitimi başarı ile tamamlayıp "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi" alanların işletmelerini açtıkları takdirde desteklerden faydalanabileceklerini belirtti. Taşar, dördüncü eğitimin ise 9-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini ifade etti.

KOSGEB Temsilcisi El, "Girişimci adayları desteklerden faydalanabilecekler"

KOSGEB Manavgat Temsilcisi Ali El, girişimcilik eğitiminde kursiyerlere; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar üzerine eğitimler verileceğini söyledi. Ali El şunları kaydetti, "Katılımcılar eğitim sonrasında, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB'e başvurmaları gerekmektedir. Katılımcılar başvuruların ardından KOSGEB'in 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin TL'lik Sabit Yatırım Desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 100 bin TL'lik yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklardır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

hüseyin özgür Manavgat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title