Haberler

Mardin Artuklu'nun Yeni Rektör Vekili Üniversiteden Çalınan Bir Kağıtta 76 Milyonun Hakkı Var

Mardin'de Artuklu Üniversitesine yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonunda YÖK tarafından görevden alınan Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay'ın yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversitedeki sorunların giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Mardin'de Artuklu Üniversitesine yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonunda YÖK tarafından görevden alınan Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay'ın yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversitedeki sorunların giderilmesi için çalışacaklarını söyledi. Yolsuzluk iddialarıyla ilgili de konuşan Prof.Dr. Ağırakça, Devletin bir A 4 kağıdını, bir yaprağını çalanın 800 bin Mardinlinin ve 76 milyon Türkiyelinin hakkını gasp ettiğini ifade etmek istiyorum dedi.

Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yaparken, üniversitede düzenlenen yolsuzluk operasyonundan sonra görevden alınan Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay'ın yerine YÖK tarafından vekil olarak atanan Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, düzenlediği basın toplantısında, üniversitede son aylarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Göreve gelmesi ile birlikte üniversiteden yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen Prof.Dr. Ağırakça, Üniversitenin medyada yolsuzluklarla anılması bir talihsizlik olmuştur. Bizler bunun böyle olmasını asla istemezdik ve böyle bir dönemde göreve başlamayı da asla temenni etmiyorduk dedi.

BİR A4 KAĞIDINI ÇALANDAN 76 MİLYON DAVACI OLACAK

Sıkıntılara rağmen üniversiteyi yeniden canlandırmak, ayağa kaldırmak, bütün olumsuzlukları, yanlışlıkları tekrarlatmamak için 3 gündür çalıştıklarını kaydeden Rektör Vekili Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, şunları söyledi

Yolsuzluğun üniversitelerde anılmasını asla istemiyoruz. Devletin bir A4 kağıdını, bir yaprağını çalanın 800 bin Mardinlinin ve 76 milyon Türkiyelinin hakkını gasp ettiğini ifade etmek istiyorum. Yarın ahirette bunu gasp eden, çalan ve yolsuzluk yapanlar 800 bin Mardinliye hesap verecek ve 76 milyon Türkiyeli ondan davacı olacak. Biz buna meydan vermeyeceğiz. Bizler, adil bir yönetim, herkesi kucaklayan bir yönetim olacağız ve herkesle anlaşabilen bir idarecilik sergileyeceğiz.

EYLEM YAPILMASI GEREKİYORSA İLK BEN YAPARIM

Göreve gelir gelmez ilk talimatının öğrencilerin ısınma problemlerini çözüme kavuşturmak olduğunu ifade eden Prof.Dr. Ağırakça, Üniversite öğrenci ve temsilcilerini yanıma çağırdım. Onlarla konuştuk. Problemi gidereceğimizi söyledim. Öğrencilerin hiçbir sıkıntısı bundan sonra olmayacaktır. Öğrencilerimizin yanında olacağız, onların bütün problemlerini gidermeye çalışacağız. Eğer eylem yapılması gerekiyorsa, O eyleme ilk önce ben katılırım ve haksızlıkları önlemek için eylemi ben yaparım. Ama kırmadan, dökmeden, yanlışlık yapmadan, terör estirmeden, son derece demokratik, son derece makul, son derece haklı taleplerde bulunmak öğrencilerimizin hakkıdır ve biz bunu istiyoruz diye konuştu.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde geçen 18 Kasım'da ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 85 kişi gözaltına alınmış, 39 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılan 46 şüpheliden 17'si ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 29 şüpheliden ise aralarında Genel Sekreter Süleyman Bayrut, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, Rektör koruması Hasan Çevik ile işadamları Abdülkadir Aydın ve Vedat Bal, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak suçundan tutuklandı. 24 kişi ise yurt dışı çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serdar Bedii Omay Ahmet Ağırakça Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title