Haberler

Mansur Yavaş, 14 bin ilköğretim öğrencisine kantin desteğini başlattı: Hiçbir çocuk karnı aç eğitim almayacak

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilköğretime giden 14 bin çocuğa aylık 330 TL kantin desteğine başlanıldığını duyurdu. Yavaş, "Ankara'da hiçbir çocuk karnı aç eğitim almayacak, biz varız." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, öğrencilere müjdeyi verdi. Mansur Yavaş, ilköğretime giden öğrencilere kantin desteğinin başladığını duyurdu. Proje kapsamında 14 bin çocuğa aylık 330 TL'lik kantin desteği verilecek.

"HİÇBİR ÇOCUK KARNI AÇ EĞİTİM ALMAYACAK, BİZ VARIZ"

Twitter hesabından açıklama yapan Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı: "Okulların başlamasıyla beraber evlatlarımıza da bir müjdemiz var. İlköğretime giden 14 bin çocuğumuza aylık 330 TL kantin desteğine başladık. Ankara'da hiçbir çocuk karnı aç eğitim almayacak, biz varız."

Mansur Yavaş, 14 Bin İlkokul Çocuğuna Kantin Desteği Verileceğini Duyurdu: 'Ankara'da Hiçbir Çocuk Karnı Aç Eğitim Almayacak, Biz Varız'

KANTİN DESTEĞİ NEDİR?

Ankara Kantin Desteği'nden ilerleyen süreçte 60 bin ailenin faydalanması amaç ediniyor. İlk aşamada pilot bölgedeki çocukların bu destekten yararlanması hedefleniyor. Başkent Kartlara yüklenecek olan yardım paralarının sadece çocukların kantin harcamaları için kullanılabilmesi de planlanıyor. Kantin desteği, Başkent Kart kullanıcılarının kartlarına yatırılacağından kartı olmayan ihtiyaç sahiplerinin öncelikle bu karta başvurmaları gerekiyor. Kart ön başvuruları, internet üzerinden yapılabiliyor. Başkent Kart ön başvurularınızı https://forms.ankara.bel.tr/baskentkartonbasvuru linki üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz. Kantin Desteği ön başvurularınız için https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/ linkini tıklayabiliyorsunuz.

KANTİN DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kantin desteğine Başkent kart sahibi olanlar yani muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar, başvurabiliyorlar. Hane halkı kişi başı aylık net kazancı, güncel asgari ücretin 1/3'ü ve altında bir rakama tekabül edenlerin Başkent Kart ve kantin desteği alabilme hakları bulunuyor. Destekten öncelikle gerçek anlamda muhtaç ve yoksul olan 60 bin ailenin yararlandırılması amaçlanıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mansur Yavaş Ankara Çocuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

Murat Vural:

Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği Ankara'da bugüne kadar neredeydiniz ! Niye bugüne kadar yapılmadı ? Çünkü Ankara'da CHP zamanında herhangi bir köylü yerel kıyafetiyle Ankara'nın merkezine girmesine izin bile verilmemiştir kibirli kokonalar tarafından ...!

0
0
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Bunları duyan da Ankarada bütün çocuklar aç zanneder. Ne boş beleş adam bunlar, yapacaksan bir iyilik ihtiyaç sahiplerini bul onlara yardım et.

0
0
yanıtYanıtla
Deniz Yurt:

Helal olsun başkan budur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title