Haberler

Manisa gündem haberleri: İzmir ve Manisa'da uyum haftası kapsamında dersler başladı

Güncelleme:

Manisa bölgesinden gelen habere göre İzmir ve Manisa'da anaokulu ve ilkokul birinci sınıflarda, uyum eğitimi haftasının 2. gününde öğrenciler derse başladı.

İzmir ve Manisa'da anaokulu ve ilkokul birinci sınıflarda, uyum eğitimi haftasının 2. gününde öğrenciler derse başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan program kapsamında, İzmir'de çocuklar okula velileriyle geldi.

Bayraklı Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokuluna velileriyle gelen çocuklar, heyecan yaşadı.

Öğrenciler, öğretmenler tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından sınıflara yönlendirildi, arkadaşlarıyla tanıştı.

Okul Müdürü Yusuf Akarsu AA muhabirine, uyum sınıflarının bugün itibariyle derse başladığını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılının vatana ve millete hayırlı olması temennisinde bulunan Akarsu, "Bugün velileriyle gelen çocuklarımız okulumuzu gezecekler, tanıyacaklar. Yarın da çocuklarımızla baş başa kalacağız. Hem veliler hem çocuklar hem de biz çok heyecanlıyız. Bu yıl 123 çocuğumuz okula başladı. Zaten bir çoğunu ana sınıfından tanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Okula torunuyla gelen Aysel Öztürk, torununun okul heyecanını paylaşmak istediğini, kendisinin de heyecanlı olduğunu söyledi.

Okulu çok beğendiklerini belirten Öztürk, "Çok mutluyum, torunumun sınıfını, okulunu görmek istedim. Okul da çok güzel. Akıllı tahta var. Öğretmen çok tatlı. Şirin bir öğretmen. Tabii bir hafta alışması gerekiyor. Çok güzel bir program yani. Bütün çocuklarımız için yeni eğitim öğretim hayatı hayırlı olsun. " dedi.

Oğlu Mirza Kızılhisar'ı okula getiren velilerden Ömer Kızılhisar da hem çocuklar hem de veliler için uyum haftasının çok önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Aslında bizler çocuklardan daha çok heyecanlanıyoruz. Uyum haftası dedikleri şey hakikaten çok güzel geçiyor. Öğretmenimizle tanışıyoruz, öğretmenimizi tanıyoruz. Çocuğumuza emanet ettiğimizde gönlümüz, içimiz rahat oluyor. Okul yönetimi de harika bir uyum süreci geçiriyor, çok sağ olsun. Hepimizi okul sürecine alıştırıyor."

Bakan Yardımcısı Aşkar'dan ziyaret

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, uyum haftası kapsamında, Manisa'daki bazı okulları ziyaret etti.

Şehzadeler ve Yunusemre'de Melek Urgancı Anaokulu, Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu, Sakarya Anaokulu ve 23 Nisan İlkokulunda inceleme yapan Aşkar, öğrenciler, aileleri ve öğretmenlerle sohbet etti, okullardaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Aşkar, bakanlık olarak uyum eğitimini oldukça önemsediklerini, yaz tatilinin ardından okulların ve öğrencilerin ders kitaplarının hazırlanması, yeni eğitim öğretim yılının eksiksiz başlaması için tüm eğitim camiasının var gücüyle çalıştığını söyledi.

Ziyaretlerde Bakan Yardımcısı Aşkar'a Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay ile Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

milli eğitim bakanlığı Manisa İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title