Haberler

Manisa'da orman yangını: Birçok ev yandı, vatandaşlar tahliye ediliyor

Güncelleme:

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde çıkan orman yangınında birçok ev yandı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, bölgedeki vatandaşlar tahliye ediliyor.

Manisa'da orman yangını: Birçok ev yandı, vatandaşlar tahliye ediliyor

MANİSA - Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında bir çok evin yandığı öğrenildi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, bölgedeki vatandaşlar tahliye ediliyor.

Saruhanlı ilçesine bağlı Hatıplar Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına, Manisa Orman İşletme Şefliği'ne bağlı 39 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 dozer ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri karadan, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 10 uçak ve 19 helikopter havadan müdahale ediyor.

Yangın büyüdü

Öte yandan yangın Hatiplar Mahallesi mevkinden rüzgarın da etkisiyle Sarısığırlı Mahallesine yöneldi. Kırsal mahallede birçok evin yandığı öğrenilirken, vatandaşların tahliye edildiği öğrenildi. Yangında mahsur kalan vatandaşlar jandarma tarafından güvenli bölgelere yönlendiriliyor.

Alevleri havadan ve karadan kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman Yangını Saruhanlı Manisa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title