Haberler

Manisa'da 250 Kişi Öğle Yemeğinden Zehirlendi

Güncelleme:

Manisa'da, aynı yemek firması tarafından verilen öğle yemeğinden yiyen toplam 250 kişi gıda zehirlenmesi teşhisiyle hastanelere kaldırıldı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5 fabrika ile Manisa Adliyesi ve Manisa TEDAŞ'ta çalışan toplam 250 kişi mide bulantısı, kusma ve ateş şikayetiyle Manisa Devlet Hastanesi, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi, Merkez Efendi Hastanesi ve diğer özel hastanelere kaldırıldı. 112 Acil Servis ambulansları, rahatsızlananları hastanelere yetiştirmekte zorlandı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan aralarında hakim ve savcılarında bulunduğu 250 kişi, tedaviye alınıp, serum takıldı. Zehirlenme teşhisi konulanların, öğle yemeğinde aynı özel yemek şirketi tarafından verilen tavuk sote, kayısılı sütlü tatlı, toygar çorbası ve erişteden yedikleri öğrenildi. Rahatsızlananların büyük bölümünün tatlıdan yediğini belirtmesi üzerine zehirlenmenin bundan kaynaklanmış olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan da Manisa Devlet Hastanesi'ne gelerek zehirlenenlerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında bir açıklama yapan Vali Savaş, aynı yakınmaları yaşayan pek çok kişinin hastanelere başvurmaya devam ettiğini belirtip, "Şu an hastanelere başvuran kişi sayısı 250. 6-7 değişik kurum ve kuruluşa dağıtılan yemeklerden yiyen vatandaşlar gıda zehirlenmesine maruz kaldı. İl Sağlık Müdürlüğü, gıda güvenliği ile ilgili laboratuvar kontrollerini yapacaktır. Numuneleri alıp incelemeler başlayacak. Şu an ciddi bir durumla karşılaşmış değiliz. İlave gelecek taleplere yönelik ambulans ve hastanelerle ilgili tedbirler alınmış durumda. Müdahale edilen hastaların içinde durumu ciddi olan bir vakamız yok. Serum ve sıvı takviyesiyle müdahale ediliyor. Bu olaya neyin sebebiyet verdiği ile ilgili araştırmalar devam ediyor" dedi. Vali Savaş, zehirlenmeye hangi yiyeceğin sebebiyet verdiğinin testlerden sonra netleşeceğini de kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Abdurrahman Savaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title