Haberler

Manaki Kardeşler Film Festivali

Güncelleme:

Manaki Kardeşler Film Festivali'nde, 'Altın Kamera 300' özel ödülün sahibi Catherine Deneuve oldu.

Makedonya'nın Manastır şehrinde düzenlenen geleneksel 33'üncü Manaki Kardeşler Film Festivali'nde, sinema sanatında başarılarından dolayı 'Altın Kamera 300' özel ödülün sahibi Catherine Deneuve oldu.

Dünya sinematografisinde katkılarından dolayı Avusturyalı Cristian Berger de 'Altın Kamera 300' ödülüne layık görüldü.

Fransız sinemasının en tanınmış oyuncularından, 114 filmde oynayan Catherine Deneuve, Film Festivaline özel konuk olarak katıldı. Festivalin açılış gecesinde oynadığı bazı filmlerden bölümler gösterildikten sonra büyük alkışlar eşliğinde sahneye gelen Catherine Deneuve ödülünü Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un elinden aldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İvanov, festivalin dünyada çekilmiş çok değerli filmlerin izlenme imkanını sağladığını söyledi. Özellikle bu yıl ki Manaki Kardeşler Film Festivalinde Makedon yapımı Darko Mitrevski'nin ' Üçüncü bölüm' ve Aleksandar Popovski'nin 'Balkan ölü değildir' filmlerinin yer alması mutluluk verdiğini ifade etti.

Makedonya Cumhurbaşkanlığı'nın himayesi altında Makedonya'nın Manastır şehrinde düzenlenen geleneksel 33? üncü Manaki Kardeşler Film Festival'inde 28 yerli ve 46 yabancı yapımı filmler yer aldı.

Festivalin ilk gecesinde Makedon yapımcısı Darko Mitrevski'nin 'Üçüncü Bölüm' filmi seyredildi. Filmde yer alan oyuncular sahneye çıkarak ayakta alkışlandılar.

Gösterilen filmler arasında Catherine Deneuve'nin oynadığı ve Cesar ödülüne layık görüldüğü Son Metro (Le Dernier Metro) filmi de sinemaseverlere gösterildi.

Film Festivalinde yer alan 74 film arasında Yasin Ali Türker'in yönetmenliğini yaptığı 'Manastır Doğum Yerim' belgeseli de seyredildi.

Belgesel, Balkan ülkelerinde 'Bitola moy roden kray' (Manastır Doğum Yerim) isimli şarkıyla özdeşleşen müzisyen Hayri Demirovski'nin yaşam öyküsü anlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Catherine Deneuve Gyorge İvanov Makedonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title