Haberler

Maltepe Üniversitesi 12. Dönem Mezunlarını Törenle Uğurladı

Maltepe Üniversitesi mezunlarını muhteşem bir törenle uğurladı.29 Haziran Cuma günü Marmara Eğitim Köyü'nde bulunan 10 bin kişilik Amfi Tiyatro'da yapılan törende 2011-2012 öğretim yılında güz ve bahar dönemi dahil olmak üzere bine yakın ön...

Maltepe Üniversitesi mezunlarını muhteşem bir törenle uğurladı.

29 Haziran Cuma günü Marmara Eğitim Köyü'nde bulunan 10 bin kişilik Amfi Tiyatro'da yapılan törende 2011-2012 öğretim yılında güz ve bahar dönemi dahil olmak üzere bine yakın ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezuniyet sevincini yaşadı. Törene, Maltepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Şimşek, Rektör Prof. Dr. Kemal Köymen, rektör yardımcıları, senato ve yönetim kurulu üyeleri ile öğretim elemanlarının yanı sıra çok sayıda davetli ve aileler katıldı. Törende konuşan Maltepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Şimşek, öğrencileri uluslararası standartlarda bilimin aydınlık ışığı ve gücüyle yetiştirmenin ve mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. "Kariyeri, konumu ne olursa olsun, mezunlarımız başarı simgemizdir" diyen Şimşek, şunları ifade etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı miras olan, akıl ve bilime dayalı, çağdaş uygarlık yolunda hızla yürürken, Maltepe Üniversitesi kimliğinizi onurla taşıyacağınıza inanıyorum. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin. Kötülüklerle, yanlışlarla toplumun önündeki kötü örneklerle mücadele etmekten yorulmayın. İnanıyorum ki, sizlerin sayesinde Maltepe Üniversitesi, öncü ve girişimci olma yolunda büyük gelişme gösterdi, bu gelişme devam edecektir."

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen ise mezun öğrencileri başarılar dileyerek, şunlara dikkat çekti:

"Bugün 2011-2012 Akademik yılı Bahar Dönemi itibariyle mezun olmuş olan 761 lisans, 113 Lisansüstü ve 85 ön lisans olmak üzere toplam 959 öğrencimize diplomalarını ve uluslararası saygınlığımızı arttıran diploma eklerini veriyoruz. Ayrıca bugün felsefe doktora programının ilk mezunlarına da diplomalarını vermenin sevincini yaşıyoruz. Memnuniyetle belirtmek isterim ki, İstanbul Maltepe Üniversitesi Yükseköğretimde Avrupa Yükseköğretim alanının yeniden yapılandırılması kapsamında, yani Bologna sürecinde, diploma eki ve AKTS uygulamalarını ilk hayata geçiren üniversitelerden biridir. Yaklaşık 3 yıl süren çok titiz çalışmalarımız ardından Mayıs ayı sonunda diploma eki ve AKTS etiketleri için Başbakanlık uluslararası ajansı vasıtasıyla Avrupa Konseyine başvuruda bulunduk. Bugün itibariyle ülkemizde mevcut olan yaklaşık 170 Üniversiteden sadece 15'inin Diploma Eki Etiketi ve 5'inin de AKTS etiketi aldığını anımsatmak istiyorum. Artık diplomalarımız her manada uluslararası arenada saygı gören; üst düzeyde geçerli olan ve aranan diplomalar haline geliyor; AKTS Etiketleriyle Üniversiteler arası öğrenci hareketliliği çok daha kolay ve yoğun olacak, Erasmus Programlarımız daha da zenginleşecektir."

Konuşmaların ardından Maltepe Üniversitesi'nin ilk doktora mezunları olma özelliği taşıyan Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Doktora Programı mezunu Serhat Tuna ve Meriç Bilgiç başarı plaketiyle ödüllendirildi. Törende fakülte yüksekokul ve bölüm/program birincileri de sahneye gelerek başarı plaketlerini fakülte dekanlarının elinden aldı.

Özgün projeler üreten ve şirketleri Üniversite tarafından kurulan genç girişimcilere başarı plaketinin verildiği tören birbirinden renkli görüntülere de sahne oldu.

Üniversitenin başarılı müzik grubu Doğu'dan Batı'ya seslendirdiği şarkılarla, caz orkestrası ise performansıyla konuklara müzik ziyafeti yaşattığı mezuniyet töreninde Eğitim Fakültesi'nden mezun olmaya hak kazanan Ayşegül Delen

sahnede evlenme teklifi aldı. Alkışlar arasında "evet" diyen Ayşegül Delen mutluluğunu binlerce kişiyle paylaştı.

Maltepe Üniversitesi Mezuniyet Törenine katılan mezunlar ve aileleri Marma Kongre Merkezi'nde canlı müzik eşliğinde düzenlenen kokteylde keyifli bir akşam geçirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Şimşek Kemal Köymen Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title