Haberler

Mahmut Övür Yeni Anayasayı Anlattı

Güncelleme:

Gazeteci-yazar Mahmut Övür, 16 Nisan'daki referandum ile Türk milletinin nasıl yönetilmek istediğine ilk kez karar vereceğini belirtti.

Konuşmacı olduğu etkinlikte Övür, bugün elde ettiğimiz demokratik hakların anayasayla güvence altına alınması gerektiğini de vurguladı.

Yeni Anayasa ve referandum ile ilgili ayrıntılı bilgi vermek için Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide gazeteci-yazar Mahmut Övür okurlarıyla buluştu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut da katıldı.

"Millete İlk Kez Nasıl Yönetileceği Sorulacak"

Türkiye'nin nasıl yönetileceğinin millete ilk kez 16 Nisan seçimlerinde sorulacağını ifade eden Mahmut Övür, "1960 darbesi sonrası, belki bugün değişmesini istediğimiz sistemin temelleri atıldı. Son 50-60 yıllık tarihimizde sivil siyaset hiçbir zaman asker karşısında dik bir duruş sergilemedi. İlk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat'a dik durarak, Türkiye'deki sivil aklın bürokrasi karşısındaki duruşunu tarihe not olarak düştü." diye konuştu.

"Yeni Bir Dünya Kuruluyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İslam coğrafyasının ilham kaynağı olduğunu belirten Övür, " Türkiye'nin, içinden geçtiğimiz süreçte, son 6 yılı iyi izlemesi gerekiyor. ABD'nin başını çektiği ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıya kalan bir Batı bloğu var. Dünyanın zenginleri ve yoksulları arasında derin uçurumlar var. Dünyanın sistemi değişecek. 2010'dan beri İslam coğrafyası üzerinden sürekli bir düşmanlaştırma teorisi devreye girdi. El-Kaide ve DAEŞ'in ortaya çıkması buna örnektir. Burada Türkiye önemli bir rol oynuyor. Türkiye, Tunus'tan Mısır'a Endonezya'ya kadar bütün İslam coğrafyasında rol model olabilecek bir pozisyon yakaladı. Bunun ön lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. 2010 sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik diktatör ve otoriter algısının altında bu yatıyor. Erdoğan, 'Dünya beşten büyüktür' diyerek, yeni dünyanın en önemli siyasi yaklaşımlarından birini ortaya koymuştur. Bu yaklaşım, dünya aydınlarının 'Dünya nereye gidiyor' tartışma ve sorularına bir cevap niteliğindedir." ifadelerini kullandı.

"Ucube Bir Yapıyla Karşı Karşıyayız"

Yeni anayasaya neden ihtiyaç olduğunu açıklayan Övür, "16 Temmuz günü Almanya'daki 51 ulusal, yerel ve internet gazetesinde manşet Türkiye idi. Türkiye aleyhtarı bir sürü manşet çıkıyor. İspanya'dan İtalya'ya kadar bir el, Türkiye'ye yönelik algı operasyonu yönetmeye çalışıyor. Bunlara karşı bu ülkenin ayakta durması gerekiyor. Türkiye, mazlumlar açısından, dışarıya karşı bu saldırılara güçlü bir sistemle cevap vermelidir. Türkiye'nin, kuralları anayasa ile tarif edilmiş bir sisteme ihtiyacı var. Şu anda hiçbir sistem yok, ucube bir yapıyla karşı karşıyayız. Bugün elde ettiğimiz demokratik hakların bile güvencesi yok. Bunların anayasal güvenceye kavuşması gerekiyor. Türkiye'nin bu sistemi milletin onayından geçirip, güvenceye alması gerekiyor." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mahmut Övür Türkiye Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title