Haberler

Mahkemenin Enis Berberoğlu kararına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki: Kaosa zemin hazırlar

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel mahkemenin eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği kararı eleştirdi ve "Alt yargı organı, 'Ben AYM kararına uymayacağım' diyor. Orada bir sorunumuz var. Orada bir çürüme var. AYM'ye uymamak kaosa zemin hazırlar" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen kararın yeniden değerlendirilmesini istedi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden yargılamaya yer olmadığı yönünde karar verirken, bu karar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştirildi.

"DEVLET HEPİMİZİN DEVLETİDİR"

Genel Kurul'da söz alan Kılıçdaroğlu, "Alt yargı organı, 'Ben AYM kararına uymayacağım' diyor. Orada bir sorunumuz var. Orada bir çürüme var. Bu çürümeye hepimizin müdahale etmesi lazım. Devlet hepimizin devletidir. Farklı görüşlerimiz olabilir ama bir ortak paydamız var, ortak payda millettir" ifadelerini kullandı.

"KAOSA ZEMİN HAZIRLAR"

Bu durumun kaosa zemin hazırlayacağını savunan Kılıçdaroğlu, "Anayasa kabul edildi. Beni bağlıyor, parlamentoyu bağlıyor, AYM'yi bağlıyor ama bir mahkeme ben karara uymayacağım diyor. Tuz kokar arkadaşlar. Vatandaş da der ki; ben de vergi ödemiyorum. Bir kaosa zemin hazırlar. Burada hepimizin sorumluluğu var. Bu bir kavga alanı değildir. Bir adalet alanıdır" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi Enis Berberoğlu Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Bayram:

Soruyu anlayıp mı cevap verdi acaba

2
1
yanıtYanıtla
HAKAN:

Bİ GİT ARTIK KILIÇTAROĞLU

1
1
yanıtYanıtla
Aaa:

Senin gibiler varken gitmemesi gerek :)

yanıt0
yanıt0
XYZ:

Meclisten dokunulmazlığı düşen birdaha meclise geri gelmemeli meclise temiz girdin görevini kötüye kullandın kirlendin artık yikansanda o kir çıkmaz meclisin almaması gerekir bu bir vatandaş olarak benim fikrim

0
0
yanıtYanıtla
Aaa:

Bilgisizsin, dokunulmazlığı 2.kez yasadan sonra kazanan adam . Bilmiyorsan bari sus

yanıt0
yanıt2
LİDER 21:

Çok doğru .Kılıçdaroğlu aba altından sopa gösteriyor.kaos diyerekten .Hatırlayın Selo,ya da dürüst siyasetçi demişti.aslında bu tehditvari sözlerden dolayı Bir vatandaş olarak dava açmayı düşünüyorum.gezi olayları, hendek,çukur kazma olayları hep böyle siyasetçilerin halka yanlış konuşmasından kaynaklandı.bir haini koruyor. Şaştım doğrusu.

yanıt0
yanıt0
Aaa:

Adam haklı, burda eleştiri yapan yorumcular sırf eleştirmek için yorum yazıyorsunuz mezuniyetiniz nedir genel hukuk bilginiz varmıdırki . AYM karsrlarına herkes tıpış tıpış uyacak uymasada aym uydurur merak etmeyin

0
0
yanıtYanıtla
XYZ:

Oy mezuniyete bakmıyor icraata bakıyor dikkat et vatanın bütünlüğüne birlik beraberliğine bakıyor mezun olmuş ama

yanıt1
yanıt1
Aaa:

Konuyu saptırmana gerek yok açıkladığım gayet net. Vatan birliğine sığınma dostum senden çok savunduğumu bilesin.

yanıt0
yanıt0
LİDER 21:

Ben şahsen haber platformunu inceledim.müspet yorumlar.kat be kat fazla.Saygısızlığını sana iade ediyorum.Allah kullarını vesile kılarak bu hain alçağı deşifre etti.muhakeme i kübrada herkes tıpış tıpış hainliğini zaten ifşaa edecek, kayıtta var.kılıçdaroğlu ,tanklar yürürse,ilk ben üstüne çıkar engellerim demişti.15 temmuzda tankların arasından sıvışıp gitti.boris yeltsin kadar bile olamadı.inandırıcılığınızı kaybetmişsiniz.lütfen bu asil milleti uğraştırmayın istifa ediniz.hemen ve topluca.

yanıt0
yanıt0
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title