Haberler

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'deki seçimin sonucunu değerlendirdi: Erdoğan kazansın diye çok dua ettik

Güncelleme:

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'de gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesini büyük bir iç rahatlaması ile karşıladığını söyledi. Erdoğan'ı sadece desteklemekle kalmayıp kazanması için çok dua ettiğini söyleyen Orban, "Erdoğan kazanamasaydı, bu bizim için bir trajedi olurdu çünkü rakibi Ukrayna meselesinde savaş yanlısıydı ve kazanması durumunda Türkiye'de yaşayan dört milyon mülteciyi serbest bırakacaktı. Yaz bitmeden sınırımızda olurlardı." diye konuştu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinde her cuma gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu devlet radyosundaki programında, Türkiye'de gerçekleşen seçimin sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"ERDOĞAN İÇİN ÇOK FAZLA DUA ETTİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesini büyük bir iç rahatlaması ile karşıladığını söyleyen Orban, "Erdoğan'a sadece iyi şanslar dilemedim ayrıca çok fazla dua da ettim. Eğer kazanmasaydı bu bir trajedi olurdu" dedi.

"RAKİBİ TÜRKİYE'DEKİ MÜLTECİLERİ SERBEST BIRAKACAKTI

Sözlerini sürdüren Orban, "Çünkü rakibi Ukrayna meselesinde savaş yanlısıydı ve kazanması durumunda Türkiye'de yaşayan dört milyon mülteciyi serbest bırakacaktı" diye konuştu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'deki seçimin sonucunu değerlendirdi: Erdoğan kazansın diye dua ettikViktor Orban

"RUS DOĞALGAZI MACARİSTAN'A ULAŞAMAYABİLİRDİ"

Rus doğalgazının Avrupa'ya Türkiye üzerinden ulaştığına da vurgu yapan Orban, Ankara'da ABD yanlısı bir hükümetin görevde olması halinde doğalgazın Macaristan ve Sırbistan'a ulaşmayabileceğini öne sürdü.

ERDOĞAN'I İLK TEBRİK EDENLERDENDİ

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 28 Mayıs akşamı, seçimin resmi sonuçları henüz açıklanmamışken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak tebrik etmişti. Orban, sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe paylaştığı mesajında, "Tartışmasız zaferiniz için tebrikler Cumhurbaşkanı Erdoğan! Tebrikler, Sayın Cumhurbaşkanı!" ifadelerini kullanmıştı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Viktor Orban Macaristan Türkiye Ukrayna Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (12)

TT:

Neden birçok ülke Erdoğan ı Türkiye nin başında görmek istiyor diye düşünmek lazım...

120
36
yanıtYanıtla
Haydar senkal:

Okudugunu anlayabilseydin keske . Adam tesekkur ediyor multecileri bize gondermeyecek erdogan diyor. Yani bizim rahatimiz bozulmayacak diyor .yazik bu millete

yanıt65
yanıt15
mahalle sakini:

O toprakları binlerce sene biz yönettik büyük Türk Devletlerinin tekrar doğduğunu görüyor çok yakında bu topraklarda tek hakim güç olacağımızı biliyor amerika'nın rusya'nın sömürüsü altında yaşamak yerine Türk adaletinde yaşamak istiyor olabilir mi ?

yanıt15
yanıt34
Mehmet Vatandaş:

neyini düşünelim diğeri gelse 4 milyon göçmen sınırlarımızda idi diyor açık açık:)) Avrupanın huzur ve mutluluğu için göçmenleri ülkemizde tutuyoruz, bizim insanımızın huzur ve mutluluğu önemli değil

yanıt40
yanıt4
DİYARBEKİR:

avrupada bir savaş çıksa ordanda bize gelecekler kaderimiz bu

83
13
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bu iş duaya kalsaydı eğer...

22
59
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Mülteciler konusunda acele çözüm üretilmeli. Aslında bizim anlamadığımız nokta Mülteciler Türkiyeye gelmiyor Türkiye üzerinden avrupaya gitmek istiyor. Kapıları açın gitsinler avrupaya. Avrupanin bize ne faydası var. Ülke içi meseleler anlaşılmıyor.

47
4
yanıtYanıtla
mahmut:

Uluslararası anlaşmara zamanında imza atılmış. Mültecilere öyle istediğin gibi davranamıyorsun. Türkiye bir genel de Avrupaya geçmek isteyenleri görmezden geliyor ama Yunanistan çok engel koyuyor

yanıt0
yanıt0
pederpan:

Avrupanın seçim öncesi Tayyip karşıtlığının sebebi buydu işte. ters psikoloji. dedik ama anlatamadık ama artık çok geç.

25
20
yanıtYanıtla
mahmut:

Zaten gitmek isteyene göz yumuyorlar

yanıt0
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title