Haberler

Liseli Gülsüm'e İyi Haber

Güncelleme:

Bingöl'de 'gizli tanık' ifadesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan lise öğrencisi için Bakanlık harekete geçti.

Bingöl'de polis aracısına silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiye Diyarbakır'da yargılanandığı mahkemece 'gizli tanık' ifadesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan lise öğrencisi 19 yaşındaki Gülsüm Koç'un dosyasını incelemek üzere Adalet Bakanlığı mahkemeden istedi. Silahlı saldırıya uğrayan polis memurları ifadelerinde saldırıyı gerçekleştiren kişileri görmedikleri ortaya çıktı.

Bingöl'de 2011 yılında polis aracına düzenlenen silahlı saldırı olayına katıldığına ilişkin hakkında gizli tanık ifadesi bulunan lise öğrencisi Gülsüm Koç, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce ömür boyu ve 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın haber olarak yayınlanması ardından Adalet Bakanlığı konuyu inceleme altına aldı. Adalet Bakanlığı, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda Gülsüm Koç ile ilgili dosyanın incelenmek üzere gönderilmesini istedi. Yazı üzerine mahkeme Gülsüm Koç'un dosyasının örneğini Adalet Bakanlığı'na gönderdi. İncelemenin basına yansıyan haberlerden dolayı yapıldığını belirten yetkililer, içeriğine ilişkin bir bilgi vermedi.

SALDIRIYA UĞRAYAN 2 POLİS GÜLSÜM'Ü GÖRMEMİŞ

Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Palamut ile Kale Caddesi'nin kesiştiği yerde meydana gelen saldırıda, Bingöl Trafik Şube Müdürlüğü'ne ait 12 A 5437 plakalı araçta bulunan, polis memurları Hasan Hüseyin Korkut ve Reşat Onan'ın da ifadelerinde Gülsüm Koç'u görmediklerini belirttikleri belirtildi.

Saldırıya uğrayan aracı kullanan polis memuru Reşat Onan 25 Ocak 2012 tarihinde Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili ifade verdi. Onan, mahkeme huzurunda verdiği ifadesinde olay günü araçla seyir halinde olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bizim seyir yönümüze göre sağ tarafımızdan bize doğru ateş açıldı. Biz hızlı bir şekilde geçmeye çalıştıysak da yaklaşık olarak 25-30 tane Kalaşnikof silaha ait mermi aracımıza isabet etti. Bu ateş sırasında diğer polis memuru arkadaşım Hasan Hüseyin Korkut bacaklarından yaralandı. Ben yara almadım. Aracı ben kullanıyordum. Arkadaşım ise, hemen yanımda sağ koltukta oturuyordu. Sanırım vatandaşlar tarafından olay merkeze intikal etmiş. Bunun üzerine destek kuvvet geldi. Benim tahminime göre bize açılan ateş 5-10 metre mesafeden açıldı. Dolayısıyla gecenin de karanlık olması nedeniyle bize ateş açan şahısları ben görmedim, arkadaşım da görmemişti. Olay nedeniyle sanıklardan şikayetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum."

YARALANAN POLİS: GÖRMEDİM

Silahlı saldırı olayında aracın sağ tarafında oturan ve ayaklarından yaralanan polis memuru Hasan Hüseyin Korkut ise, 18 Nisan 2012 tarihinde davanın görüldüğü Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelerek duruşmaya katıldı. Polis memuru Hasan Hüseyin Korkut, tutuklu sanık Gülsüm Koç'un da hazır bulunduğu davanın 6'ncı celsesinde müşteki olarak hazır bulundu. Daha önce Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat ile ifade veren Korkut, olaydan sonra 9 ay hastanede tedavi gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Bacak bölgemde 30'a yakın civata ve platin mevcuttur. Ayakta duramıyorum. Bana yönelik saldırı eylemini gerçekleştiren sanıklardan şikayetçiyim. Olayın saat 21.30 sıralarında olması, havanın kararmış olması, saldırının şehir içerisinde aniden yapılmış olması nedeni ile saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini bilemiyorum. Huzurda bulunan sanık veya başkaca bir kimseyi de görme fırsatım olmadı. Silah seslerini duyar duymaz hedef küçültmeye çalıştım. Buna rağmen sol diz kapağımdan, sol kaval kemiğimden ve sağ ayak bileğimden yaralandım." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Hüseyin Korkut Diyarbakır Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title