Haberler

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi Kapsamında İklim Değişikliği Paneli Düzenlendi

Güncelleme:

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen Liselerde Bilim Uygulamaları projesi kapsamında İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerince 'Tükettikçe Tükeniyoruz, Başka Dünyamız Yok' paneli düzenlendi. Panelde, lise öğrencileri iklim değişikliği ve küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla sunum yaptı. İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. İlhan Sağsen ise iklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen Liselerde Bilim Uygulamaları projesi kapsamında İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerince "Tükettikçe Tükeniyoruz, Başka Dünyamız Yok" paneli düzenlendi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelde, lise öğrencileri iklim değişikliği ve küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla hazırladıkları konular hakkında sunum yaptı.

Sunumların ardından Bolu Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. İlhan Sağsen de ilkim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.

Sağsen, etkinliğin ardından gazetecilere, Türkiye'de daha önce yaşanmayan birçok doğa olayının ve afetlerin yaşanmasının ana nedenlerinden birinin, iklim değişikliği ve küresel ısınma olduğunu söyledi.

İklim değişikliğinin etkilerinden bahseden Sağsen, "İklim değişikliği, hem doğal afetlerin miktarını hem sıklığını hem de şiddetini artırıyor. Dolayısıyla bunları engellemek için aslında Paris İklim Antlaşması çerçevesinde devletlerin üzerine düşen bazı sorumluluklar var; emisyonları düşürmek, üretim teknolojilerini modernleştirmek, enerji verimliliğini artırmak. Bunun dışında kullandığımız enerji tipini değiştirmek, yani konvansiyonel yakıtlar yerine, özellikle kömür kullanımı yerine yenilenebilir enerji teknolojisine yönelmek çok önemli." diye konuştu.

Sağsen, küresel ısınmanın tarıma da olumsuz etkileri olduğuna değinerek, "Bir defa su kaynaklarına direkt etkisi var. Su kaynağı olmadığı zaman bizim üretme şansımız yok. Bunun dışında havadan toprağa kadar negatif etkiliyor." dedi.

Doç. Dr. Sağsen, iklim değişikliği ve küresel ısınmayla mücadele konusunda Türkiye'de son yıllarda olumlu çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İklim Değişikliği Anadolu Lisesi İzzet Baysal Bolu Çevre Enerji Eğitim Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title