Haberler

Lise Öğrencisinin Teleskop Hayali Gerçek Oldu

Çorum'un Osmancık ilçesinde teleskop alabilmek için sosyal medyada kampanya başlatan 16 yaşındaki lise öğrencisi Edanur Şirin'in hayalini, Belediye Başkanı Hamza Karataş gerçekleştirdi.

Çorum'un Osmancık ilçesinde teleskop alabilmek için sosyal medyada kampanya başlatan 16 yaşındaki lise öğrencisi Edanur Şirin'in hayalini, Belediye Başkanı Hamza Karataş gerçekleştirdi.

Astronomiye merak duyan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencisi Edanur Şirin (16), öğretmenlerinin de desteğiyle okulda Gökbilim Kulübü kurdu.

Arkadaşlarıyla gök bilimi üzerine çalışmalar yapmayı hedefleyen Şirin, ihtiyaçları olan teleskobu satın alacak imkan bulamayınca ilçedeki çeşitli kurumlara elektronik posta gönderdi. Sosyal medyada da kampanya başlatan Şirin, teleskop alabilmek için destek istedi.

Genç kızın teleskop alabilmek için verdiği mücadele Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş'ın dikkatini çekti. Şirin'in istediği teleskobu temin eden Karataş, Kaymakam Selçuk Aslan ile Gökbilim Kulübünü ziyaret etti.

Teleskobu Şirin'e teslim eden Karataş, "Edanur kardeşimizi tebrik ediyorum. Sıradan değil, farklı bir talepte bulunması çok dikkatimizi çekti. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Hem şehrimize hem ülkemize hem de dünyaya yeni keşiflerle faydalı olmasını diliyorum." dedi.

Kaymakam Aslan da Edanur'un teleskop talebi karşısında çok şaşırdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Öğrencimiz daha önce beni ziyarete geldiğinde meslek hayatımın bir ilkiyle karşılaştım. Edanur bizden teleskop talebinde bulundu. Bu isteği kendisi kadar beni de heyecanlandırdı. Bugüne kadar öğrencilerimizin farklı taleplerine alışkınız. Okulun spor kulübüne, futbol takımlarına destek, yıl sonu sergisine ya da farklı bir bölgeye gezi taleplerine alıştık ama teleskop tarzında bir talep gerçekten farklı geldi bana. Belediye Başkanımız haber alır almaz böyle bir girişime katkı sunmak istedi. Kendisine çok teşekkür ediyorum."

Hayalini kurduğu teleskoba kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Edanur Şirin ise Karataş ve Aslan'a teşekkür etti.

Dünyadaki birçok büyük keşfin amatör gök bilimciler tarafından yapıldığını anlatan Şirin, kendisinin de önemli bir keşfe imza atmayı hayal ettiğini vurguladı.

Şirin, "Hayatta yapmak istediğiniz şeyler olsun. Bir hayal uğruna mücadele edeceğiniz şeyler olsun. Hayalinizin peşinden gidecek cesaretiniz olsun. Kendinize inandığınız ve bir şeyi gerçekten istediğiniz an bütün engelleri aşabilecek güce erişiyorsunuz. Bence hayata sadece işe, okula gelmek için, televizyon izleyip uyumak için gelmiş olamayız. Herkesin bir amacı olmalı, herkes bir şey için mücadele edebilmeli. Başarı hissi çok başka, herkesin bu duyguyu tatmasını isterim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hamza Karataş Selçuk Aslan Osmancık Çorum Politika Güncel Haberler

title