Haberler

Lepra Hastanesi'nin Kapatılacağı İddiası

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İhsan Bakır, Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin, kapasitesi artırılarak daha kapsamlı bir sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini bildirdi

Kapatılacağı iddia edilen Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin kapasitesinin artırılarak hizmet vermeye devam edeceği belirtilerek, Türkan Saylan'ın izlerinin de hastaneden silinmediği kaydedildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İhsan Bakır, yaptığı yazılı açıklamada, bugün  ulusal bir  gazetede "Türkan Saylan'ın adını internetten sildiler" başlığıyla bir haber yayınlandığını belirtti.

Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Lepra Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin, haberde iddia edildiğinin aksine kapatılmayacağını ifade eden Bakır, aynı kampüs içerisinde sağlık hizmeti veren İstanbul Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi'ni de bünyesine alıp kapasitesi artırılarak daha kapsamlı bir sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini kaydetti.

Bakır, Sağlık Bakanlığına sunulan projede, mevcut bina yıkılarak, aynı arsa üzerine modern ve daha kapsamlı bir hastane binası yapılacağını, böylece aynı bahçede hizmet veren her iki hastanenin "Lepra Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi" adı altında birleştirilerek, İstanbullulara hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı.

Lepra Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesine gelen tüm  hasta ve  yakınlarının da hastane girişinde yer alan Türkan Saylan'a ait köşeyi ziyaret ettiğini ifade eden Bakır, "Bu köşede Türkan Saylan'a ait görsel ve metinsel çalışmalar sergilenmekte olup, aynı zamanda binanın bir çok yerinde de yine Türkan Saylan'a ait görseller yer almaktadır. Söz konusu gazetenin iddiasının aksine, hastanede Türkan Saylan'ın izleri silinmemiş olup, yakın bir zamanda tüm çalışmalarını içeren bir kitapçık kurum tarafından yayınlanacaktır. İnternet sitesi güncellenirken sehven gözden kaçan eksiklik de yakın zamanda giderilmiştir" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Bakır İstanbul Bakırköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title