Haberler

Lc Waikiki'nin Moda Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Güncelleme:

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Tasarım ve Ar-Ge'ye yatırım yapmadan büyümek ve rekabet etmenin imkansız olduğunu söyledi.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Tasarım ve Ar-Ge'ye yatırım yapmadan büyümek ve rekabet etmenin imkansız olduğunu söyledi.

LC Waikiki tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Yenilik Sensin'13 Moda Tasarım Yarışması"nın ödül töreninde konuşan Küçük, yarışmanın gelecek yıllarda da devam etmesini istediklerini kaydetti.

Amaçlarının genç yetenekleri desteklemek ve motive etmek olduğunu vurgulayan Küçük, bu yarışma ile sektöre örnek olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Başarının detayda saklı olduğuna dikkati çeken Küçük, "Gençlerimizin de bu detayları bulup başarıyı yakalamalarını istedik. Tasarım ve Ar-Ge'ye yatırım yapmadan büyümek ve rekabet etmek imkansız. Sosyal sorumluluğu da olan bu projeye ve gençlere destek vermekten mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Moda tasarımcısı ve Yarışma Koordinatörü Özgür Masur, stil danışmanı Deniz Marşan, moda tasarımcısı Elif Cığızoğlu, LC Waikiki Moda Danışmanı ve Yarışma Koordinatörü Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yeşim Bağrışen ile şirketin tasarım ekibinden isimlerin yer aldığı jüri, 92 yarışmacıya ait 282 dosyayı inceledi.

En son 10 finalist arasından yapılan seçimde, Tuğçe Yıldırım tasarımı ile 1. seçilerek 10 bin lira, Müge Özdemir 2. seçilerek 7 bin 500 lira, Yasemin Biricik Tüjümet ise 3. seçilerek 5 bin lira para ödülü almaya hak kazandı. Sosyal medya yarışmasında 10 finalistin tasarımlarından en çok beğeni toplayanlar arasında yapılan çekilişle de Gözde Yalabık iPad Mini kazandı.

Söz konusu yarışma için katılımcılar, 16 Nisan 2013 - 16 Ağustos 2013 tarihleri arasında www.yeniliksensin.com adresinden şirketin belirlediği kategoriler arasından seçtiği ürün üzerinde yeni bir detay tasarlayarak (nakış, desen, işleme vb.) yarışmaya başvuruda bulundu.

30 yaşını aşmamış Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ve yeni mezunların katıldığı yarışmada seçim yapılırken; tasarımların yenilik yaratma ve özgünlük düzeyi, uygulanabilirliği ve giyilebilirliği, malzeme seçiminin detayla ilişkilendirilmesindeki yenilik, detayın tasarımla uyumu gibi kriterler göz önünde bulunduruldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Vahap Küçük Lc Waikiki Moda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title