Haberler

Kurucaşile Ahşap Tekne Ve Yat Fesitvali Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Kurucaşile Belediyesinin Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlendiği Ahşap Tekne Ve Yat Festivali AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ'un Katılımı İle Gerçekleştirildi.

Festivale Milletvekili TUNÇ'un yanı sıra AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup ULUPINAR, Kurucaşile Kaymakamı Gökhan GÜRBÜZEROL, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni SAYIN, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yaşar ARSLAN, İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa GÜNEY, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ali UĞUR, AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanı Şimşek ZORKU, Belediye Meclis üyeleri, protokol ve çok sayıda Kurucaşileli katıldı.

Festival üç gün sürdü

Üç gün süren festivalin birinci gününde açılış korteji yürüyüşleri ve yöresel müzik, ikinci gününde tiyatro gösterileri ve konser, üçüncü gününde de sünnet şöleni yapıldı. ABA TV'nin canlı olarak yayınladığı festival etkinliklerine Kurucaşile halkının yoğun ilgisi dikkat çekti. Festival alanındaki standları ziyaret ederek, esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili TUNÇ Kurucaşile halkının sıcak ilgisi ile karşılaştı.

"Ahşap Tekne ve Yat Yapımı Geleneğini geliştirerek yaşatacağız"

Festivale katılarak bir konuşma yapan AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ, Kurucaşile'nin, Ahşap Tekne ve Yat imalatının Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak gerçekleştirildiği şirin bir ilçemiz olduğunu belirterek, bu geleneğin yaşatılması ve tanıtımı için düzenlenen bu festivali düzenleyen Kurucaşile Belediyesine teşekkür etti.

"Kurucaşile'ye Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi açtık"

Kurucaşile'de ahşap tekne ve yat ustalarının merdiven altlarından uygun olmayan atölyelerden kurtulmaları, daha elverişli bir yerde bu sanatlarını icra edebilmeleri için Milli Emlak'tan yer tahsisi için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Milletvekili TUNÇ, "Kurucaşile'ye Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi açtık, geçen yıl sınavla öğrenci aldı, bu yıl da almaya devam edecek, buradan yetişen öğrenciler tecrübeli utsularımızın yanında hem teoriyi hem de pratiği bir araya getirecekler ve Kurucaşile'de Ahşap tekne ve yat imalatı çok daha gelişecek" dedi.

"Kurucaşile'ye Meslek Yüksekokulu Açacağız"

Bartın Üniversitesine bağlı Gemi İnşa Mühendisliği Fakültesinin bölümlerini Kurucaşile ilçesinde açmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade eden Milletvekili Yılmaz TUNÇ; "Belediye Başkanımız, Yüksek okul için belediye binasını ve öğrenci yurdu için belediye otelini tahsis etti, Bartın Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Ramazan KAPLAN ilçede incelemelerde bulunarak gerekli kararları aldı, ben hem Rektör hocamıza hem de Belediye Başkanımız Mehmet Zihni SAYIN'a ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

"Kurucaşile Yolunu yatırım programına aldık, proje çalışmalarını tamamladık"

Kurucaşile'nin en önemli sorununun yol sorunu olduğunu belirten Milletvekili TUNÇ, geçin yıl festivale katılarak, yolun yapılacağı müjdesini veren Ulaştırma Bakanımız, Kurucaşile yolunu 2010 yatırım programına aldığını, Bartın-Kurucaşile yolunun Amasra'ya kadar olan bölümünün duble yol hale getirildiğini, Amasra-Çakraz arasında duble yol çalışmalarının devam ettiğini, Çakraz-Kurucaşile arasının da proje çalışmalarının tamamlandığını, yolun 25 km.lik bu bölümünün tünellerle birlikte geçileceğini ve Bartın-Kurucaşile arasının 15 dk.ya düşeceğini söyledi.

"Kurucaşile için yatırımlarımız devam ediyor"

Kurucaşile ilçesine PTT Bank yaptıklarını belirten Milletvekili TUNÇ, Karayollarının şehir geçişi düzenlemelerini yaptığını söyledi. Kurucaşile ilçesinin ortasından geçen derenin ıslah çalışmalarını programa aldıklarını söyleyen Milletvekili TUNÇ, Kurucaşile köylerinde KÖYDES çalışmalarıyla köyleri asfalt yollara ve içme sularına kavuşturduklarını söyledi.

"Siyasi istikrar olmadan Ekonomik istikrar olmaz onun için Anayasa değişikliğine EVET diyoruz"

Milletvekili TUNÇ, Kurucaşile'nin Bartın'ın ve Türkiye'nin gelişme ve kalkınmasının hızla devam ettiğini belirterek, bu gelişme ve kalkınmanın daha da hızlanması ülkemizdeki siyasi istikrarla doğru orantılı olduğunu, siyasi istikrar olmadan demokrasi olmadan ekonomik istikrar olamayacağını onun için Türkiye'nin önünü açacak, demokrasiyi ve hukuk devletini güçlendirecek Anayasa değişikliğine EVET diyeceklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title