Haberler

Kürt Partileri, PKK'nın Çağrısına Uymadı

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Partisi (PDK-BAKUR), terör örgütü PKK’nın referandum ile ilgili yaptığı “hayır” çağrısına uymayarak, sandığa gitmeme kararı aldı.

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Partisi (PDK-BAKUR), terör örgütü PKK'nın referandum ile ilgili yaptığı "hayır" çağrısına uymayarak, sandığa gitmeme kararı aldı.

PSK, PAK ve PDK-BAKUR tarafından referanduma ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya, PSK Genel Başkanı Mesut Tek, PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve PDK-BAKUR Genel Başkanı Sertaç Bucak ile partililer katıldı. Ortak basın açıklamasını okuyan Tek, 3 parti olarak tavırlarının seçimi protesto etmek olduğunu belirtti. Bu tavırlarının kendi iradelerini yansıttığını ifade eden Tek, "Diğer tavırlara karşı alınmış bir tavır değildir. Bu konuda gösterilecek her tavır bizce meşrudur. 'Hayır' demek de meşrudur. Biz en doğru olanın, Kürt meselesine en fazla hizmet edenin bu tavır olduğunu düşünüyoruz. Buna yönelik kendimizce haklı nedenlerimiz de var. Birincisi, bu anayasa değişikliği hazırlıklarında Kürtlere danışılmadı. Kürt kurumların, Kürt siyasi partilerin görüşleri alınmadan hazırlandı. Gündeme getirilen değişiklikler Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü konusunda olumlu bir adım ifade içermemektedir. Ne var olan anayasa ne de değişiklik yapılan anayasa Kürt sorununun demokratik yollardan çözümüne hiçbir katkı sunmamaktadır. Bu nedenle protestonun daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Bir diğer gerekçemiz ise ne yazık ki referandumun çatışmalı bir ortamda yapılacak olması. Böylesi çatışmalı ortamlarda yürütülen kampanyalarda yapılan çalışmalarda halkın iradesinin referanduma yansımayacağını düşünüyoruz. Bizim bu tavrımız bir anlamda çatışmaları da protesto etmektir. Bu çatışmaların bir an önce durma talebini de dile getirmektedir. Umut ediyoruz ki bu üç partinin böylesine önemli bir konuda bir araya gelip ortak bir tavır sergilemesi ileri Kürt siyasi yapıların, sivil toplum kuruluşlarının Kürt sorunun temel noktalarında bir araya gelmelerine bir başlangıç olur" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Özçelik PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title