Haberler

Kremlin'e yapılan saldırıyla ilgili Ukrayna'dan ilk açıklama: Bilgimiz yok

Güncelleme:

Bugün Kremli'ne 2 İHA ile saldırı girişiminde bulunuldu. Rusya, saldırıyı Putin'e suikast girişimi olarak değerlendirirken, gözlerin çevrildiği Ukrayna'dan da bir açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Sözcüsü Serhiy Nikiforov, "Kremlin'e gerçekleştirilen sözde saldırılar hakkında bilgimiz yok." dedi.

1 yıldan fazla süredir Ukrayna ile savaşta olan Rusya'da dünya kamuoyunun dikkatini çeken anlar yaşandı. Kremlin'e 2 İHA ile saldırı gerçekleştirildi.

"İHA'LAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Rusya'dan yapılan açıklamada, "Kremlin'e insansız hava araçları ile saldırı düzenlendi. İHA'lar etkisiz hale getirildi. Saldırıyı Putin'e suikast girişimi olarak değerlendiriyoruz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zarar görmedi. Misilleme hakkımızı saklı tutuyoruz." denildi.

SALDIRI ANINDA PUTİN KREMLİN'DE DEĞİLDİ

Kremlin, Putin'in saldırılar esnasında Kremlin'de olmadığını ve Moskova dışında yer alan Novo Ogaryova'da çalıştığını bildirdi. Bölgedeki binaların hiçbirinin zarar görmediği ifade edildi. Moskova Belediyesi, şehir üstünde insansız hava araçlarının uçurulmasını yasakladı.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Olay sonrası gözlerin çevrildiği Ukrayna'dan da bir açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Sözcüsü Serhiy Nikiforov, saldırıyla ilgili bilgilerinin olmadığını belirtti.

"BİLGİMİZ YOK"

Nikiforov, "Kremlin'e gerçekleştirilen sözde saldırılar hakkında bilgimiz yok. Başkan Zelenski'nin daha önce defalarca söylediği gibi Ukrayna başkalarına saldırmak için değil, kendi topraklarını özgürleştirmek için elindeki tüm imkanları kullanıyor" dedi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Kremlin Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Hamdi Baba :

Ne oldu batının uşşağı zelenski. Başarılı olsaydın havanı atardın. Sıra başkan putinde. Kaç bakalım nereye. ABD bile kurtarmaz seni.

75
30
yanıtYanıtla
Engin Küçükşengün:

Ben yaptım. Yanlış lıkla oldu

32
5
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Ukrayna halkı tıpkı Gezi Olayları gibi Ukrayna da seçilmiş hükümeti günlerce protesto etti istifaya ettirdi sonra Emperyalistlerin adamı Zelenski geldi ve Savaş... Oyuna gelmeyin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title