Haberler

ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararına Kremlin'den tepki: Çatışmaya müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz

Güncelleme:

Almanya'nın Leopard 2 tanklarını, ABD'nin ise 31 adet M1 Abrams tipi tankı Ukrayna'ya göndereceklerini açıklamasının ardından Kremlin'den tepki geldi. Yapılan açıklamada, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz." denildi.

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022'de başlayan savaş hız kesmeden devam ederken, Almanya'dan dikkat çeken bir karar geldi. Başbakan Olaf Scholz, uzun süredir sevkiyatına karşı çıktığı Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesine onay verdi. İlk etapta, Ukrayna'ya 14 Leopard 2 tankı gönderilecek. Alman hükümeti ayrıca, bu tanklara sahip başka ülkelerin de Ukrayna'ya sevkiyatına izin verecek.

ABD DE TANK SEVKİYATI YAPACAK

Almanya'nın bugün Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya göndermeye karar vermesinin ardından bir hamle de ABD'den geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tipi tank ve 8 adet M88 tank kurtarma aracı göndereceklerini duyurdu. Biden, Abramsların "dünyanın en yetenekli tankları" olduğunu belirterek, 31 Abrams tankının Ukrayna'nın stratejik hedeflerine ulaşma kapasitesini artıracağını söyledi. ABD'nin, Ukrayna birliklerini en kısa sürede eğiteceğini söyleyen Biden, "Tankları için yedek parça ve bakım desteği de vereceğiz. Putin Ukrayna'ya desteğimizin zamanla azalacağını düşündü ama yanıldı. Yanılmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN TEPKİ

Bu gelişmelerin ardından Rusya cephesinden tepki gecikmedi. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Patruşev de "ABD ve NATO Ukrayna'daki savaşa katılıyor, savaşı uzatmak istiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kremlin Ukrayna Almanya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

haksız mıyım:

he lan katılıyor, nolacak. hadi görelim nolacak. desteklenen ukraynayı bile yenemedi bir yıldır, natoyu mu yenicen. yenebilkcek gücün varsa ukraynayı yenseydin. nüklerim var, nüklerim var. he o dediğinden çok daha fazlası bunlarda yok dimi?

21
34
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Rusya tarafında olmak bizim çıkarımıza olacaktır.

9
6
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Rusya ve Türkiye kendisini dünyanın patronu zanneden Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere ye çok güzel ayar veriyorlar . Anlamak isteyene çok güzel mesajlar var ... Artık Dünyanın ekseni Avrupa'dan Asya'ya kaymıştır . Türkiye eksenin merkezidir .

13
2
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Ukrayna silah tank istiyor bati veriyor yarin da asker isteyecek buna bati ne diyecek??? Temiz savas yoktur! Silahi veren savasa dahildir! Allah mazlumlarin sonunu hayir etsin!

1
0
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Amarika İngiltere İsrailin hedefi Rusya ve İran Esat en son Türkiye Türkiye ikinci sırada olabilir fakat Rusya sıkısırsa bunalirsa nükleer füzeyi atar ABD İngiltereye gücüde var 3 üncü dünya savaşı başlar bizde Rusyayla .cinle beraber olucaz yunani silicez başta

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title