Haberler

Korgeneral Bekiroğlu'nun Derdest Edilmesine İlişkin Dava

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve Cezaevinde meydana gelen olaylarla dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 11'i tutuklu 62 sanığın...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve Cezaevinde meydana gelen olaylarla dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 11'i tutuklu 62 sanığın yargılanmasına, sanık savunmalarıyla devam edildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince büyük salonda görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık yarbay Mehmet Erol, kendisinin ve emrinde olan personelin tek suçunun o gün görevde olmaları olduğunu iddia etti.

Korgeneral Bekiroğlu'na askeri nezaket içinde davrandıklarını, saygısızlık yapmadıklarını öne süren Erol, "Benim o dönem görev yaptığım taburda, darbe girişimine iştirak eden personelim olmamıştır. Darbe girişimiyle ilgili emir, talimat almadım, vermedim. Toplantıya katılmadım veya taburumda toplantı olmadı. Darbeci olsam, personelim arasında ayrım yapar, günlük mesaimizde bu ayrım fark edilirdi. O gece boyunca, bir defa bile darbe kelimesi kullanmadım, çağrıştıracak şekilde hiçbir personelime emir vermedim." iddiasında bulundu.

Darbe girişimini önceden bilmesi ve toplantılara katılması halinde 15 Temmuz günü mesai bitiminde eve gitmeyeceğini savunan Erol, Hadımköy'e yakın olan tüm personelin kışla güvenliği amacıyla birliğe çağrıldığını ileri sürdü.

Sanık Erol, Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ'ın, "Saat 01: 00'den sonra sıkıyönetim ilan edilmesi konuşuluyor, sıkıyönetim ilan edilince size emir veriliyor mu?" şeklindeki sorusunu, "Bana sadece cezaevi ve kışlanın emniyete alınması için emir geldi" şeklinde yanıtladı.

- "Korgeneral geliyor Hadımköy'e, bahçede dolanıyor. Bu normal mi?"

Mahkeme Başkanı Dağ, sanık Erol'a, Korgeneral Bekiroğlu'nun derdest edilerek Hadımköy'e götülmesine ilişkin "Korgeneral geliyor Hadımköy'e, bahçede dolanıyor. Bu normal mi? Onu getirenler seninle içeride oturuyor, çay içiyor, korgeneral dışarıda bekletiliyor. Hiçbir şey sormadın mı?", whatsapp konuşmalarına ilişkin ise "Bizim başka dosyada gördüğümüz Karabekir, 'şunu, bunu yaptım aslanlar gibi' diyor whatsapp grubunda. Darbe girişimine ilişkin cümleler kuruluyor. Bu konuda ne diyeceksin?" sorularını yöneltti.

Sanık Erol soruları "Korgeneralin gelmesi normal değil ama süreci yönetecek komutandır. O yüzden onu getirenlere bir şey sormadım. Teknolojiden pek anlamıyorum, whatsapp'ta o şekilde yazışmaları görmedim. Zaten bir süre sonra deneme yanılma yoluyla whatsapp grubundan ayrıldım." diye yanıtlayınca, mahkeme başkanı Dağ, "Whatsapp mesajlarını okumak için teknolojiye gerek yok." dedi.

"Herşeyi hatırlıyorsun, koskoca 1. Ordu Komutanı Dündar'ı görmüyorsun"

Duruşmada savcılık yapan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Salih Sol'un "1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın, derdest edilmesine ilişkin whatsapp yazışmalarını gördün mü?" diye sorması üzerine, sanık Erol, "Görmedim, hatırlamıyorum." cevabını verdi.

Bunun üzerine Başsavcıvekili Sol, "Herşeyi hatırlıyorsun, koskoca 1. Ordu Komutanı Dündar'ı görmüyorsun. Korgenaral Tahir Bekiroğlu ile gelenler seninle çay içiyor. Kendi komutanları gelmiş bahçede duruyor, bunlar sizinle çay içiyor olacak iş mi?" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Bekiroğlu Mehmet Erol Whatsapp Hadımköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title