Haberler

Konya'da 1,5 Saat Içinde 5 Akrabasını Öldürdü

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi Bulduk Mahallesi'nde Atılgan Kömür, 1,5 saat içinde iddiaya göre aralarında husumet bulunan 5 akrabasını pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü.

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi Bulduk Mahallesi'nde Atılgan Kömür, 1,5 saat içinde iddiaya göre aralarında husumet bulunan 5 akrabasını pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü. Cinayet zanlısı Kömür aralarında yaklaşık 200 metre bulunan 4 eve giderek 5 akrabasını öldürürken; öldürmek istediği 1 kişi ise son anda durumdan haberdar olup kapıyı açmayarak canını kurtardı. Kömür, saldırıların ardından evine dönerken jandarma tarafından gözaltına alındı. Olay bugün saat 06.00 sıralarında eskiden köy statüsünde olan Bulduk Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvancılık yapan ve bekar olan Atılgan Kömür (27), iddiaya göre birlikte oturduğu annesiyle kahvaltı yaptıktan sonra pompalı tüfeğini yanına alıp evden ayrıldı. Atılgan Kömür, ilk olarak aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen akrabalarından yalnız yaşayan Bekir Kıran'ın (80) evine gitti. Kapıyı açan Kıran'a pompalı tüfekle ateş etti. Kıran, kanlar içinde yere yığılırken Kömür, oradan ayrılıp Mustafa Tokat'ın (80) evine gitti. Burada kapıyı açan Mustafa Tokat'a da ateş açtı, durumu fark eden Tokat'ın eşi ise korkarak eve kaçıp canını kurtardı.

Atılgan Kömür, Mustafa Tokat'ı öldürdükten sonra, Meryem Tokat (79) ve oğlu Hamit Tokat'ın (51), evine gitti. Evin etrafını kontrol eden Kömür, anne ve oğlun mutfakta kahvaltı yaptığını görünce pencereden onlara ateş açtı.

Daha sonra hızla oradan ayrılan Kömür, Mehmet Tokat'ın (64) evine gitti. Kömür, ailesi ve yakınlarıyla birlikte balkonda oturan Mehmet Tokat'a, silahı doğrulttu. Bu sırada Tokat'ın, aralarında torunlarının bulunduğu aile fertleri ve yakınları, panik içinde eve kaçtı. Kömür de Tokat'ın üzerine ateş açtı. Kömür, Mehmet Tokat'ı, öldürdükten sonra Tokat'ın kardeşi Harun Tokat'ın evine yöneldi. Bu sırada öldürülen Mehmet Tokat'ın ailesi, Harun Tokat'a telefonla durumu anlatıp, kapıyı açmamasını söyledi.

SON KURBANINI ÖLDÜREMEDİ

Harun Tokat ise önce dışarı çıkıp Atılgan Kömür'e, müdahale etmek istedi. Ancak eşinin engellemesi üzerine kapıyı açmadı. Atılgan Kömür de kapıya çıkan olmayınca eve ateş açtı. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Atılgan Kömür, saldırıların ardından evine dönmek üzere iken evinin yakınlarında saat 07.40'da jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kırsal alanda sürekli hayvanlarını otlattığını belirtilen Atılgan Kömür'in, 1'i kız 3 kardeş olduğu ve 2 kardeşinin İsveç'de yaşadığı, kendisinin de bir dönem İsveç'te kaldığı belirtildi.

CİNAYET ROMANLARI OKUDUĞU İDDİASI

Adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, Atılgan Kömür, saldırıyı gerçekleştirirken, çevredekilerden uyaranlar oldu. Ancak hiç kimseyi dinlemedi. Onlara 'Korkmayın size bir şey yapmayacağım' dedi. Onlar da korkup kapılarını kilitlediler. Atılgan, 10 gün önce öldürdükleri kişilerin araçlarının lastiklerini kesmişti. Onlar da şikayetçi olmamıştı. Atılgan, çok kitap okurdu. Özellikle cinayet romanları okurdu. Onlardan etkilenmiş olabilir. Daha önce köydeki 5 kişi hariç herkesi öldüreceğim demişti. Tabi biz bunu şaka sanmıştık. Böyle bir katliam yapacağı aklımıza gelmezdi dedi.

ANNESİ FENALAŞTI, HASTANEYE KALDIRILDI

Saldırının ardından Atılgan Kömür'ün annesi Hatice Kömür, güvenlik gerekçesiyle Cihanbeyli Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Ancak Hatice Kömür fenalaşması üzerine hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tokat Cihanbeyli İsveç Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title