Haberler

Barınak skandalıyla gündeme oturdular! Okların çevrildiği belediye başkanının son açıklamasında sitem de var öz eleştiri de

Güncelleme:

Konya'da hayvan barınağında bir kişinin elindeki kürekle köpeklere vurarak ölümlerine neden olduğu görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Olayın ardından 2 kişi tutuklandı. Konuya ilişkin konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bu menfur olay bizi çok üzdü. Bu yapılanlar Konya'ya mal edilemez. Anlaşılan o ki kontrolümüzde bazı eksiklerimiz var. Bu vesileyle bunu da öğrenmiş olduk." dedi.

Konya'da Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeklerin kürekle vurularak öldürülmesi ülkede infial yarattı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken görüntülerde 2 şahıs tutuklandı. Cezaevine gönderilen ve köpeğe kürekle vuran şahıs, "Köpek bana saldırdı, panikle birkaç kez kürekle başına vurdum." dedi.

"MENFUR OLAY BİZİ ÇOK ÜZDÜ"

Öte yandan ortaya çıkan görüntülerin herkesi derinden üzdüğünü belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, açıklamalarda bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nin Türkiye'nin en modern hayvan barınağı olduğunu söyleyen Başkan Altay, "Bunu iddia ile söylüyorum. Biz bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptık. Hem hayvan barınağımızın fiziki yapısı hem de hayvanlarla ilgili yürüttüğümüz projeler tüm Türkiye'ye örnek oldu. Hayvan barınağımızda; ameliyathanelerin, röntgen cihazlarının, laboratuvarların, hatta küvözlerin bulunduğu bir ameliyat sistemine sahibiz. Bugüne kadar 6 binin üzerinde hayvanı sahiplendirdik. Türkiye'de sadece sahiplendirdiği hayvanlar için aylık bedel ödeyen şehir Konya'dır. Biz bunları yaparken birinin zorlamasıyla, birinin dayatmasıyla yapmadık. Biz bunu insanlık görevi olarak görüyoruz. Konya bu konuda hassas olması gereken en önemli şehir. Hazreti Mevlana'nın şehrindeyiz. 'Yaratılan her şeyi Yaratan'dan ötürü seviyoruz. Yaşanan bu menfur olay bizi de çok üzdü ama bu olay bu konudaki azmimizi ve kararlılığımızı asla ortadan kaldırmaz. Ortaya çıkan durumdan üzüntü duyuyoruz. Özellikle sokak hayvanları için bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

"ANLAŞILAN O Kİ KONTROLÜMÜZDE BAZI EKSİKLERİMİZ VAR"

Yaşanan olayın Konya'ya mal edilemeyeceğini belirten Başkan Altay, "Tabii gönül isterdi ki Konya'nın ismi böyle anılmasın. Biz Konya'nın her manada öncü olması için çok büyük bir çaba sarf ediyoruz. Biz aynı azim ve kararlılıkla hem insanımıza hem tüm canlılara hizmet etmeye devam edeceğiz. Ayrıca tekrar üzerine vurgulayarak ifade etmek istiyorum; bu münferit bir olaydır. Bu yapılanlar Konya'ya mal edilemez. Anlaşılan o ki kontrolümüzde bazı eksiklerimiz var. Bu vesileyle bunu da öğrenmiş olduk. Bundan sonra eksiklerimizi hızla gidererek inşallah bu konuda Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"DERSLER ÇIKARARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Başkan Altay sözlerini şöyle tamamladı: "Bunu bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil; bir insan olarak, bir Konyalı olarak söylüyorum. Bu kabul edilebilir bir olay değil. Vahşice bir olay. Bütün bu yapılanların gölgelenmesine de izin vermemek lazım. Sokakta çocuklarımızın güvenli bir şekilde hayatlarına devam etmeleri ve onların hayatlarını korumamız için belediyelerin bütçe harcaması gerekiyor, belediyelerin bazı zorlukları yenmesi gerekiyor. Biz bu konuda da azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Hem sokaklarımızı çocuklarımız için güvenli hale getireceğiz hem de barınaktaki hayvanlarımızı önce sahiplendirmek için çaba sarf edeceğiz. Sonra barınakta en iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için dersler çıkararak yolumuza devam edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur İbrahim Altay Türkiye Altay Konya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

Abdi Özdayı:

Belediye başkanı eğer düzgün görevliler buraya gönderseydiniz zaten bu durumlar ortaya çıkmazdı. Şuçlusu da güçlüsü de sizsiniz. Nedense herkes bir şeyin arkasına sığınıyor, sığınmayın kardeşim neyse o. Konyaya mal edilemezmiş, Mevlanaymış geçeceksiniz bu işleri.

34
23
yanıtYanıtla
Hasan Baysal:

sen bir belediye başkanı olsan tüm personelin içindeki vicdan sorgusunu yapacak bir x-ray üretirsin artık (!) Bu olay münferit diyor adam. illa derdin bir kulp takmak. adım gibi eminin sırf siyasi görüşüne ters diye sallıyorsun. bay abdi

yanıt2
yanıt2
Orcun Yazicioglu:

neyi kontrol etmişler ki bunu kontrol etsinler? salla başı, al maaşı.

34
22
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

İmampğlu olsaydı tüm Türkiyedeki malum partililer ortalıgı velveleye vermişlerdi kendilerinden olunva sus pus şahıs suclu güülfürmeyin insanı

25
27
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Aynen katılıyorum metrobüs kazasında binlerce ölü var demişlerdi. ahahahah şimdi yalanmış gibi bunu da beğenmezler.

yanıt0
yanıt3
Nazlı Muhip:

Poşete koyulmuş kedilerde çıktı. Bundan nasıl haberiniz olmaz !

41
9
yanıtYanıtla
BUĞRA EMRECİKSİN:

Söylediklerine inanmıyorum başkan, eğer bu olay dediğin gibi menfur bir olay olsa sadece 1 yada 2 kişinin yaptığı olay olsa etrafta ki o kadar insan bu duruma sessiz kalıp öylece olan biteni izlemez size rapor ederdi, belli ki bu sürekli yaşanan bir olay haline gelmiş, artık bizi enayi yerine koymaktan vazgeçin.!

41
7
yanıtYanıtla
Volkan Balamir:

Bence sokak hayvanları değil, onlara bu muameleyi uygulayan insan kılığında gezenler toplatilmali

40
3
yanıtYanıtla
Volkan Balamir:

Twitter da sokak köpekleri toplatilsin mi diye anket yapılmış yazıklar olsun

21
4
yanıtYanıtla
Volkan Balamir:

Sokak köpekleri üzerinden algı yapmayın artık neymiş saldırmış o da vurmuş biz de yedik

19
6
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title