Haberler

Erdoğan'ın "KKTC'de S/İHA üssü kuracağız" dediği Geçitkale Havaalanı'nın tahsisi ve kullanım hakkı askere devrediliyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl KKTC'de S/İHA üssü kurulacağını açıklamıştı. Hatta bu gelişme Yunan basınında oldukça ses getirmişti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı'nın tahsisi ve kullanım hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına verilmesine ilişkin Türkiye ile protokol imzalamak üzere Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığını yetkilendirdi.

Türkiye KKTC'de yeni hamlelere hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl Geçitkale Havaalanı'nda bir S/İHA üssü kurulacağını açıklamıştı. Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından KKTC'den ilk adım geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Geçitkale Havaalanı'nın tahsisi için kararı verdi.

KARAR RESMİ GAZETE'DE

Havaalanının kullanım hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına verilmesine ilişkin Türkiye ile protokol imzalamak üzere Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığını yetkilendirdi. Geçitkale Havaalanı'nın tahsisi ve kullanım hakkı için KKTC ile Türkiye arasında protokol imzalamak üzere Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığını yetkilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

"BAYINDIRILIK VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA YETKİ VERİLDİ"

Karar metninde, "Bakanlar Kurulu, iki ülke arasındaki mevcut dostluk ve kardeşlik ilişkilerini geliştirme amacı ile iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasında askeri eğitim ve işbirliği faaliyetlerini geliştirmek maksadı ile hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile KKTC hükümeti arasında Geçitkale Havaalanı'nın tahsisi ve kullanım hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına verilmesine ilişkin protokolün imzalanması hususunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına yetki verilmesine karar verdi" denildi.

ÜSSÜN ÖNEMİ

Geçitkale Havaalanı Lefkoşa'ya 40 km uzaklıkta ve her noktaya hakim olması nedeniyle bölgede oldukça önemli bir noktada bulunuyor. Öyle ki Erdoğan'ın "Üs kuracağız" açıklamaları birçok Batı gazetesinde yankılanmış ve büyük bir paniğe neden olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye Kıbrıs Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

juzen sari:

Dişçiye randevu alamıyoruz bunu kim çözecek

54
83
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Askerlere hakaret edenlerin sardığı tabibler odasına verdiğin tepki çözecek. Son 1 yıldır ekonomiyi çökertmek için saldırılan dolara hücum marketlerdeki fahiş fiyatlar sağlık hukuk sistemlerindeki akıl almaz uygulamalar kararlar medyadaki provakatör haberler hepsi bağlantılı.

yanıt5
yanıt1
Ercan Ercan:

bunlar geçici sorun.

yanıt13
yanıt10
bekir yapici:

ERCAN ERCAN gecici dedigin sorunun bitis tarihi sende varmi?

yanıt6
yanıt11
Ben ve sen:

Kasap cozer, hatta sanayide Hasan usta var on numara kaynak yapar olmadi oraya git.

yanıt5
yanıt5
Ercan cıftcı:

çok stratejik bir hamle..

12
2
yanıtYanıtla
Murat Yılmaz:

Keşke böyle özel bilgiler gizli kalsa,adamlar savaş çıktığında ilk havaalan'larını vuruyor.

11
2
yanıtYanıtla
Hasan Tahsin:

baska bisey ussu olmasin o,hani guney amerikadan gemilerle gelen

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title