Haberler

'Kızıl Ajan' Anna Chapman Türkiye'ye Geliyor

ABD'de 2010 yılında ortaya çıkartılan Rus casusluk şebekesinin üyelerinden 'Kızıl Ajan' lakaplı Anna Chapman, Antalya'daki Dosso Dossi Fashion Show'da podyuma çıkmak üzere Türkiye'ye gelecek.

ABD'de 2010 yılında ortaya çıkartılan Rus casusluk şebekesinin üyelerinden 'Kızıl Ajan' lakaplı Anna Chapman, Antalya'daki Dosso Dossi Fashion Show'da podyuma çıkmak üzere Türkiye'ye gelecek.

Antalya Expo Center'da 7- 14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Dosso Dossi Fashion Show'da dünyaca ünlü birçok ismin yanı sıra podyumda özel bir kostüm giyecek olan Anna Chapman, buradan alacağı ücreti Moskova'daki evsiz çocuklar derneğine bağışlayacak. Chapman'ın Dosso Dossi yetkililerine, paranın Moskova'da evsiz çocuklara yardım amacıyla faaliyet gösteren 'Gülümseme Hakkı Vakfı' hesabına yatırılmasını istediği, firmanın da bu şartı kabul ettiği belirtildi.

Chapman, Antalya defilesinde podyuma çıkacağını Twitter hesabından da duyurdu. Anna Chapman'ın Antalya'da nerede ve kaç gün kalacağı ise açıklanmadı.

ANNA CHAPMAN KİMDİR?

30 yaşındaki Anna Vasilyevna Chapman, 27 Haziran 2010'da ABD'de Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) adına casusluk yaptığı iddiasıyla 9 kişiyle birlikte tutuklanmıştı. ABD istihbarat servisi FBI'nın 7 yıllık çalışması sonucu ortaya çıkartılan casusluk şebekesinin üyesi olduğu belirtilen 'Kızıl Ajan' Anna Chapman, yanındakilerle birlikte ABD ve Rusya arasında yapılan takasla ülkesine dönmüştü. Bir dönem İstanbul'da da yaşadığı belirlenen Chapman'ın Ortaköy, Sultanahmet ve Boğaziçi'nde birçok fotoğrafı olduğu saptanmış, ancak Chapman'ın ne amaçla İstanbul'a geldiği netlik kazanmamıştı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anna Chapman Kızıl Ajan Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title