Haberler

Ağabeyini Öldüren Sanık Tahliyesini İstemedi

Güncelleme:

Adana'da kira yüzünden tartıştığı ağabeyini öldüren F.A., istemeden ağabeyinin ölümüne neden olduğunu savundu, tahliye talebinde de bulunmadı.

Adana'da anneleri Edibe Aydınoğlu'na ait evin aylık 500 lira kira getirisi konusunda tartıştığı ağabeyi 59 yaşındaki Celalettin Aydınoğlu'nu bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 52 yaşındaki F.A., istemeden ağabeyinin ölümüne neden olduğunu savundu, tahliye talebinde de bulunmadı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Mestanzade Mahallesi'nde oturan 1 çocuk babası Celalettin Aydınoğlu ile kardeşi 2 çocuk babası F.A., 1997'de ölen babaları Mehmet Ali Aydınoğlu'ndan miras kalan ve anneleri Edibe Aydınoğlu'nun üzerine kayıtlı 2 katlı evi, 2013'te aylık 500 liraya kiraya verdi. Yaklaşık 1 yıllık kira gelirini, o dönem emekli olmak için prim gününün dolmasını bekleyen Celalettin Aydınoğlu aldı. Ağabeyi emekli olduktan sonra kira gelirini kendisi almak isteyen F.A. ile Celalettin Aydınoğlu arasında tartışmalar yaşandı.

'BANA SALDIRDI'

Geçen 7 Şubat'ta kira meselesi nedeniyle yine ağabeyinin evine giden F.A. ağabeyiyle tartıştı. Sokağa taşan tartışma kavgaya dönüşünce iddiaya göre F.A., ağabeyini tek bıçak darbesiyle kalbinden bıçakladı. Celalettin Aydınoğlu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, kaçan F.A. polis tarafından yakalandı ve mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı, sanık F.A. hakkında 'kardeşini öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanan sanık F.A. ağabeyinin emekli maaşı olduğunu, kendisinin ise hiçbir gelirinin olmadığını belirterek savunmasında şöyle dedi;

"Annem Edibe bizimle birlikte kalıyordu. Annem, olaydan bir gün önce ağabeyim Celalettin'e kirayı artık kendisinin almak istediğini söylemiş. Aralarında tartışma çıkınca, ağabeyim kızım Tülay'ın başına çay bardağa fırlatmış. Bu konuyu konuşmak için ağabeyimin evine gittim. 'Niye bize zulmediyorsun?' diye sordum. 'Benden hesap mı soruyorsun?' diye bağırdı. Dışarı çıktım. Arkamdan geldi. Bana saldırıp yumrukla vurdu. Kaçmaya çalıştım. Elinde kazak, kazağın içinde de kesici alete benzer bir şey vardı. Kendimi savunmak için bıçağı çekip salladım. Şoka girdim. Korkup kaçtım."

'İSTEMEDEN OLDU'

Duruşmaya katılan Celalettin Aydınoğlu'nun eşi Elif ve oğlu Selçuk da, F.A.'ndan şikayetçi oldu. Tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, sanığa tahliye isteyip istemediğini sordu. İstemeden cinayet işlediğini söyleyen F.A., tahliye talebinin olmadığını belirtti. Sanığın tutukluluk haline devam kararı veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Aydınoğlu Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title