Haberler

Kilis'te Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yıldönümü kutlamaları kapsamında Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve eşi Dr.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları kapsamında Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız tarafından Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi.

Vali Süleyman Tapsız ve Dr. Ayşe Tapsız'ın ev sahipliğinde Kilis Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen resepsiyona Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Ercan Alacakurt, Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Vali Yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Metin Karakuş, AAtatürk Düşünce Derneği Kilis Şube Başkanı Mehtap Okatan, Bağımsız Türkiye Partisi Kilis İl Başkanı Alaettin Özkar, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, ile protokolünün yanı sıra şehit aileleri, gaziler, kurum yöneticileri, işadamları, hayırseverler, sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleri ile başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Vali Süleyman Tapsız, Cumhuriyetin ilan edilişinin 90. yıldönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, "Bugünkü kutlamaları, bu duygu birliğimizi daha da derinleştirmek, ortak bağlarımızı daha da güçlendirmek, milletimizin hiç bir ferdini dışarıda bırakmadan birbirimize ve Cumhuriyetimize sadakatimizi en üst düzeyde göstermek için çok anlamlı bir fırsat olarak görüyorum" dedi.

Cumhuriyet'in hepimiz için büyük bir gurur tablosu olduğunu belirten Vali Tapsız, "İşgalin, yenilgilerin, zaferlerin, yokluğun, yıkılmışlığın ve yorulmuşluğun tüm bunların ardından Cumhuriyet, Anadolu bozkırında bu milletin küllerinden yeniden doğuşu, yeni bir çınar olarak dünya tarihinde dünyaya güçlü bir ülke olarak gerçekten serpilmesinin bir başlangıcıdır. Bizim Cumhuriyetimiz kardeşlik üzerine kurulmuştur. Bizim Cumhuriyetimiz, birlik ve beraberlik ruhu, dayanışma ruhu üzerine inşa edilmiştir. Bizim Cumhuriyetimiz, cumhuru, yani halkı, bütün renkleriyle, bütün farklılıklarıyla, tüm zenginliğiyle kucaklayan bir zihniyet üzerine bina edilmiştir. Bu Cumhuriyet, birilerinin değil, belli zümrelerin değil, cumhurun, yani halkın, yani 76 milyon aziz milletimizin Cumhuriyetidir. Çanakkale'de akan kanlar, Sarıkamış'ta solan canlar, Kurtuluş Savaşı'yla destan yazan kahramanlar bu Cumhuriyet'in, bizim Cumhuriyetimizin yolunu açtılar. Bu Cumhuriyet, Marmara'da, Karadeniz'de, Ege'de, Orta Anadolu'da, Akdeniz'de, Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da yaşayan bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyetidir. Bu Cumhuriyet, çiftçinin olduğu kadar esnafın, şehirlinin olduğu kadar köylünün, zenginin olduğu kadar fakirin Cumhuriyetidir. Bu Cumhuriyetin sahibi bizzat cumhurun kendisidir, yani millettir. Bugün, Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır. Unutmayalım ki yokluk ve imkansızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmayan aziz milletimiz, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşını zaferle neticelendirmiştir. Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye'yi, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımakta kararlıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden daha yakınız. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu anlamlı gecede, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi şükranla anıyorum" dedi.

Daha sonra Cumhuriyet pastasının kesilmesiyle resepsiyon sona erdi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Tapsız Ayşe Tapsız Kilis Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

title