Haberler

Keşan Gençler ve Masterler Grubu Bozcaada'dan 3 Madalya ile Döndü

Güncelleme:

New Balance Bozcaada Koşusu'na katılan Keşan Gençler ve Masterler Grubu da yaklaşık 3 bin sporcunun katıldığı yarışmada 3 madalya kazandı.

10 Mayıs 2014 Cumartesi günü Bozcaada'da gerçekleşen New Balance Bozcaada Koşusu'na katılan Keşan Gençler ve Masterler Grubu da yaklaşık 3 bin sporcunun katıldığı yarışmada 3 madalya kazandı.

Ahmet Tek,Hasan Topaloğlu 10 kilometre yarışında koşarken,Şevket Kırık, Mehmet Altınışık ve Bülent Buruk'da 21 kilometre de olamk üzere Keşan Gençler ve Masterler Atletizm Grubu 5 yarışmacı ile yarışmaya katıldılar.

10 kilometrede Ahmet Tek, önünde bulunan 3 Milli atletin ardından 37 dakika 49 saniye ile yarışmayı 4.sırada tamamlarken, yine 10 kilometrede yarışan Hasan Topaloğlu genel klasmanda 60.sırada yer alırken 45-49 Yaş Kategorisinde 48 dakika 41 saniyelik derecesi ile 3.lüğü kazandı.

21 kilometrelik Yarı Maratonda Yarışan Şevket Kırık, 1 saat 27 dakika 18 saniyelik derecesi ile genel sıralamada 4.olurken,bu derecesi ile 35-39 Yaş Kategorisi'nde 1.oldu.

Yine Yarı Maratonda koşan Mehmet Altınışık da 1 saat 34 dakika 37 saniyelik derecesi ile genel klasmanda 13.olurken, bu derecesi ile 45-49 Yaş Kategorisi'nde 2.oldu.

Yarışmada genel klasmanda dereceye girenlere ödülleri, Bozcaada eski belediye Başkanı Mustafa Mutay, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz,Bozcaada Garnizon Komutanı Recep Karaçam ve Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ tarafından diğer ödüller de New Balance yetkilileri tarafından verildi.

Kırık, Altınışık ve Topaloğlu dereceleri nedeni iler madalyalarını alarak Keşan gençler ve Masterler Atletizm Grubu adına önemli bir başarıya imza atarak Bozcaada'dan Keşan'a döndüler.

Grup Keşan Kent Konseyi Başkanı ve Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ve Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir'in nezaretinde Keşan Ticaret Borsası Minibüsü ile Bozcaada'ya gitti.

Yarışmanın ardından Demir'de yarışmaya katılan tüm sporcuları Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan adına kutlayarak, "Bugün gerçekten 5 sporcumuz 3 madalya ile Keşan'a dönüyor. Ahmet Tek'te önünde koşan 3 Milli Atletin hemen ardından 4.sırada yarışmayı bitirdi. Yine kardeşi Hasan Tek, yarışmaya kaydolmadan antrenman nedeniyle yarışmaya katıldı ve ağabeyi Ahmet Tek'in ardından 5. Sırada geldi. Ama Hasan bu yarışmaya katılmadığı için bu sıralamada yer almayan gayri resmi bir sonuç oldu. Ahmet Tek ve Hasan Tek, kardeşler yarışmanın en ilgi çeken iki sporcusu oldular ve bir çok sporcu kendilerini kutlayarak önümüzdeki zaman içersinde bu iki sporcunun Türk Atletizminde önemli bir yere geleceklerini belirttiler.Bu da bizleri gururlandırdı ve mutu etti" şeklinde konuştu.

Kalfalar, öncelikle bu maratonda koşan ve dereceye giren Keşan Gençler ve Masterler Grubu sporcularını tebrik ederek, "Sporcularımıza her türlü desteği sağlayan Kaymakamımız Bekir Dınkırcı ile Belediye Başkanımız Mehmet Özcan'a ve Bozcaada'ya gidip gelmeleri konusunda araç tahsis eden ve her türlü desteği sağlayan Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük ve Yönetim Kurulu Üyelerine de teşekkürlerimi iletirim" dedi.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'da, bu maratonu Bozcaada'ya büyük bir hareketlilik getirdiğini belirterek "Bu Maraton ilçemize her açıdan büyük bir hareket getirdi.Ayrıca ilçemizin tanıtımı açısından da bu maratonun büyük katkısı olduğuna inanıyoruz.Maratonun bu yıl 4.gerçekleştirildi.Önümüzdeki yıllarda bunu Uluslar arası Statüde yapmayı hedefliyoruz.Bu tür etkinlikler sosyla anlamda Bozcaada'ya büyük bir zenginlik ve ekonomik anlamada katkı sağlıyor. Bu maratona katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Altınışık Ahmet Tek Bozcaada Keşan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title