Haberler

Kerkük'teki Osmanlı subayları ve devlet görevlilerine ait mezarlar yenilendi

Güncelleme:

- Kerkük'teki Osmanlı subayları ve devlet görevlilerine ait mezarlar yenilendi Irak'ın Kerkük şehrinde yer alan Osmanlı subayları ve devlet görevlilerine ait mezarlar Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yenilendi.

- Kerkük'teki Osmanlı subayları ve devlet görevlilerine ait mezarlar yenilendi

KERKÜK - Irak'ın Kerkük şehrinde yer alan Osmanlı subayları ve devlet görevlilerine ait mezarlar Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yenilendi.

Irak'ın Kerkük kentinde bulunan tarihi Kerkük Kalesi içinde yer alan Osmanlı subayları ve devlet görevlilerine ait mezarlar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yenilendi. Yenilenen mezarlığın açılışı, Türkiye Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney tarafından törenle açıldı. Törene Kerkük Valisi Rakan Sait, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, TİKA Irak Temsilcisi Mustafa Yazıcı ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Açılış törenin ardından yenilenen mezarlarda defnedilen Ferik Mehmet Lütfü Paşa, Mirliva Ahmet Refet Paşa, Miralay Mustafa Nafiz Bey, Yüzbaşı Ahmed Ağa, Yüzbaşı Seyyid Hacı Mehmed Said Efendi, Ömer Naci Bey, Mehmed Melül Bey ve Binbaşı Mustafa Efendi'nin ruhlarına Fatiha okundu.

Türkiye Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney yaptığı açıklamada, TİKA'nın harika bir iş çıkardığını ifade ederek, Türkiye'nin Kerkük'e ve Irak'ın her yerinde desteğe hazır olduğunu aktardı. Güney, söz konusu projelerin karşılıksız olarak yapıldığını ifade ederek, "Yeter ki Türk mirası canlansın canlı tutulsun" dedi.

TİKA Irak Temsilcisi Mustafa Yazıcı ise yaptığı açıklamada, mezarların hızlı bir şekilde aslına uyguna olarak yenilendiğini ifade ederek, yapılan yenileme çalışmasına restorasyon denilebileceğini açıkladı. Yazıcı, ana yapının korunduğunu ve çalışmaların Kerkük Eserler Dairesi'nin kontrolünde ve gözetiminde yapıldığını aktardı. Yazıcı ayrıca, Kerkük'te TİKA projelerinin devam edeceğini belirterek, Danyal Nebi Camii'nin de yenileceğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmanlı Kerkük Irak Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title