Haberler

Kent Konseyi Uzlaşma Çalışma Grubu Oluşturdu

Güncelleme:

Gaziantep Kent Konseyi Bünyesinde Uzlaşma Çalışma Grubu Kuruldu.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, "Kenti ilgilendiren her konuda yaptığımız çalışmalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Yaşadığımız kenti daha ilerilere taşıyabilmek amacıyla toplumun her kesimini ilgilendiren çalışma gruplarına ek olarak Türkiye'de Kent Konseyleri arasında bir ilk niteliği taşıyan Uzlaşma Çalışma Grubu oluşturduk" dedi.

Uzlaşma Grubunun demokrasi ve uzlaşma kültürünü geliştirme ilkesine dayandığını belirten Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici; "Kent Konseyi Yönetmeliği'nin 6. maddesinde tanımlanan "Yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı, demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek" ilkesine dayanarak, kentlerin yaşanabilir bir geleceğe taşınmasına katkıda bulunmak, ortak aklın önderliğinde paydaşların kendi aralarında ki sorunlarının çözümünde katılımcı süreci tasarlamak amacıyla kurulmuş, gönüllü katılımcılardan oluşan bir çalışma grubudur" diye konuştu.

Kentin toplumu ilgilendiren sorunlarının çözümünü ortak akılla ve uzlaşmayı prensip edinerek kurulan Uzlaşma Çalışma Grubu Başkanlığına Oya Kılıç'ın getirildiğini söyleyen Binici, grubun Başkan Yardımcılığı görevi, Özgen Yatman'a verildi. Kent Konseyi Uzlaşma Çalışma Grubunda; Gonca Kılıç, Ökkeş Kavak, Yusuf Ağar, F. Manolya Ay, Önder Yalçın ve Serap Akalın' da üye olarak görev yapacak" diye belirtti.

Ercan Birbilen ise Kent Konseyi Genel Kurul üyeliğini üstlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necati Binici Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title