Haberler

Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin Ek Binası Törenle Açıldı

Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin ek binası törenle açıldı Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Kemalpaşa Devlet Hastanesi Ek Hizmet binası, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin ek binası törenle açıldı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Kemalpaşa Devlet Hastanesi Ek Hizmet binası, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Ek binanın hasta yatış bölümünün inşaatının da tamamlanması halinde 50 olan yatak sayısının 100'e çıkacağı belirtildi.

Kemalpaşa Devlet Hastanesi Ek Hizmet binası için düzenlenen açılış törenine; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, inşaatın yapımını üstlenen Kutlusan Kafes Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükkutlu ile hastane personeli ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşma yapan hayırsever işadamı Mustafa Büyükkutlu, anlamlı ve insanlara faydalı bir eser yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Büyükkutlu, "2013 yılında ek binanın inşaatına başladık. Firma olarak bütçemiz binanın kaba inşaatına yeterliydi. Ancak, zaman içinde baktık; sıvası, pencereleri, iki binanın mantolaması, poliklinik odaları derken bugünlere geldik. Bizim bu hayrımıza sebep olan başta eşim ve çocuklarım, aile fertlerim olmak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum. Yeni hizmet binasının başta ülkemize, İzmir'e ve Kemalpaşa'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AK PARTİLİ VEKİL SAĞLIĞA VERİLEN ÖNEMİ VURGULADI

Ardından konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, hükümet olarak İzmir'e 30 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiklerini, bu yatırımın 2 milyar liralık bölümünün sağlık alanına olduğunu söyledi. Ulema, "Bugün bizler burada Kemalpaşa Devlet Hastanesi ek hizmet binasının açılışını yaparken, Başbakan Yardımcımız Ali Babacan'da Çeşme'de devlet hastanesinin açılışını gerçekleştirdi. Yine aynı şekilde Ödemiş ve Bornova'da 250 yataklı bir Devlet Hastanesi yapıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de önceliğimiz hep sağlık olacak, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi olacak diyorum ve hayırsever büyüğümüz Mustafa Büyükkutlu'ya tekrar teşekkür ediyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

VALİDEN HAYIRSEVERE TEŞEKKÜR

İzmir Valisi Mustafa Toprak da konuşmasında, "Bugün Kemalpaşa'da böylesine önemli bir eserin açılışını yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bu eseri bizlere kazandıran başta hayırsever büyüğümüz Mustafa Büyükkutlu ve ailesine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün sağlık alanında yapılan çalışmalar neticesinde bir taraftan fiziki alanlar güzelleşti. Bir taraftan hasta başına düşen boş alan miktarı gelişti. Bir taraftan da artık daha önce yurt dışına gidip ameliyat olayım, tedavi ve hizmet alayım düşüncesinin yurt dışında geleyim de Türkiye'de hizmet alayıma dönmüş olduk" dedi.

Konuşmaların arından protokol üyeleri, açılış kurdelesini kesti.

YATAK SAYISI 100'E ÇIKACAK

Kemalpaşa Devlet Hastanesi ek hizmet binasında 10 poliklinik odası, 17 yataklı dahiliye servisi, 5 diş ünitesi bölümü, merkez laboratuvarı, kültür ve parazitoloji laboratuvarı, bir transfüzyon ünitesi hizmet verecek. Ek binanın hasta yatış bölümünün inşaatının sürdüğü, tamamlanması halinde 50 olan yatak sayısının 100'e çıkacağı belirtildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemalpaşa Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı Mustafa Toprak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title