Haberler

Kavak Belediyesinden "Tirit" Etkinliği

Kavak Belediyesi, Samsun protokolünü düzenlediği tirit etkinliği ile ağırladı.

Kavak Belediyesi, Samsun protokolünü düzenlediği tirit etkinliği ile ağırladı.

Ondokuz Mayıs Mahallesi'ndeki Belediye Kardelen Düğün Salonu'ndaki etkinliğe, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Kaymakamı Hasan Gökpınar, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Şahin, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yaptığı konuşmada, Kavak'ta kaymakamlık görevi yaptığını hatırlatarak, "İlçede severek görev yaptım. Tüm köylerini gezdim. Kavak'ta kaymakamlık yaptığım dönemde Kavak'tan Samsun'a bir saatte gidiliyordu. Şimdi yollar düzgün 30 dakikada gidiliyor. Hızlı tren yapıldığında ise Kavak'ta okuyan bir öğrenci hızlı trenle bir saat 10 dakikada Ankara'ya gidebilecek." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bu tür etkinliklerin kişiler ve toplum arasında tanışma, kaynaşma ve sosyal ilişkinin sağlanmasına katkı sağladığına işaret etti.

Kavaklılardan ricada bulunan Yılmaz, "Kavak Samsun-Ankara, Ankara-Samsun yol güzergahında bulunuyor. Her iki yönden de Kavak ilçesine girişte ve yol boyunca kötü görünümü olan sıvasız, boyasız evler, binalar var. Bunların sıvasını boyasını, badanasını yaptırın. İkinci bir isteğim ise şehir diye beton yığınları arasında oturuluyor. Bugün Samsun ile Kavak ilçesinin en uzak köyü arasındaki mesafe 30-40 dakika, Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndan Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasındaki mesafede de 30 dakika, köylerinize geri dönünüz, köylerinizi ihya ediniz." diye konuştu.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da Kavak Belediyesi olarak yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatarak bu yıl ilkini düzenledikleri tirit programını geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Programda mahalli sanatçılar türküler seslendirdi. Konuklara kaz etinden hazırlanan tirit ikram edildi.

Toplam bin 600 kişinin katıldığı yemekte 105 kaz, 50 kilo pilavlık bulgur ve 2 bin yufka kullanıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Hasan Gökpınar İbrahim Şahin Yılmaz Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title